Tokratna zmaga Kopra je le malce ublažila dogajanje v prejšnjem krogu, ko je po sporni odločitvi glavnega sodnika Guberac dobil rdeči karton. Aluminij, ki je ostal na devetem mestu PLTS, saj je Mura izgubila v gosteh pri Rudarju, si je močno želel odnesti točko iz obale, ki bi jim v boju za obstanek še kako prav prišla, vendar jim ni uspelo. Tokrat so Koprčani nastopili brez Rožiča-Mavriča, Đukića, Palčiča in že omenjenega Guberca. Aluminij je po včerajšnji tekmi podaljšal niz brez zmage na štirinajst tekem, medtem, ko je Koper prekinil niz osmih tekem brez zmage.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 28. krog. Glavni sodnik: Matej Jug.
Koper: Bonifika, 300 gledalcev

LUKA KOPER 3:0 ALUMINIJ
Strelci: Mendy (27), Bagarić (69), Brečević (72)

Luka Koper: Nenezić, Blažič, Brečević (od 72. Majcen), Galešić (od 79. Perger), Mendy, Bradaschia (od 67. Pučko), Štulac, Črnigoj, Bagarić, Hadžić, Palčič. Trener: Rodolfo Vanoli.
Aluminij: Murko, Hodžurda, Topolovec, Bingo, Kurež, Bloudek, Knez Žagar (od 55. Rešek), Spahić (od 75. Zajc), Drevenšek, Medved, Črnic (od 81. Jovanović). Trener: Edin Osmanović.

 

Koprčani, ki še niso občutili strasti zmage v spomladanskem delu, so v tekmo krenili zelo napadalno, saj je že v prvi minuti srečanja Jean Philippe Mendy imel izjemno priložnost za zadetek, vendar se je nekoliko nerodno zapletel in priložnost je splavala po vodi. V 5. minuti so Koprčani nadaljevali s pritiskom, tako je Leo Štulac iz prostega strela od daleč ustrelil bolj natančno kot pa močno, in zadel prečko. Isti igralec je tudi v 8. minuti tekme poizkušal presenetiti gostujočega vratarja Murka, vendar je bila tudi tokrat sreča na strani Murka, saj je Štulcu veselje presenetila prečka. V uvodnih minutah so Koprčani prevladovali na terenu in si tako priborili še eno priložnost, po lepi podaji Bradaschie je z glavo poizkušal Bagarić, vendar premalo natančno. Nato je v 16. minuti še enkrat z glavo poizkušal Mendy, vendar je za las zgrešil vrata Murka. Nato so Koprčani v 22. minuti protestirali, saj naj bi eden od branilcev Aluminija, ki je pokrival Mendya, igral z roko. V 25. minuti pa je Aluminij tokrat prvič ogrozil vrata Koprčanov. Robert Kurež je z lepim strelom nastreljal levi zgornji del prečke in to je bila na tekmi že tretja prečka. Le nekaj trenutkov kasneje pa nova akcija Koprčanov, po lepi podaji je Bradaschia dobro streljal, znova pa je veselje preprečila vratnica, odbito žogo pa je v gol pospravil Mendy in tako popeljal Koper v zasluženo vodstvo. V 35. minuti je Denis Topolovec, igralec Aluminija, lepo pobegnil po levi strani, prišel do priložnosti za strel, vendar meril nenatančno. Le tri minute kasneje je Robert Kurež sprejel lepo podajo, vendar tudi on meril nenatančno. Nato pa nova nevarna priložnost za Koprčane, po napaki obrambe Aluminija je prišel do žoge Ivan Brečević, ki je preigraval v kazenskem prostoru, lepo streljal, vendar je njegov strel Tomaž Murko ubranil. V prvem polčasu smo videli večinoma igro Koprčanov, ki so zatresli kar tri vratnice in tako tudi zasluženo vodi. Aluminij je imel nekaj priložnosti, ko so nevarno ogrozili vrata Nenezića, vendar so streli bili premalo natančni.

V drugem polčasu podobna zgodba kot v prvem. V 50. minuti tekme je drugi rumeni karton prejel Emir Hodžurda, le nekaj minut kasneje pa je po krasni podaji Mendya, Brečević si je lepo izboril strel iz okoli desetih metrov, vendar je Murko odlično posredoval in preprečil novi zadetek Kanarčkov. Pet minut kasneje pa najlepša priložnost Aluminija za izenačenje. Po hitrem protinapadu je Marko Drevenšek na levi strani lepo našel Matica Črnica, kateremu pa je Nenezić preprečil veselje z odlično obrambo. Leo Štulac je bil na današnji tekmi zelo razigran, v 55. minuti je poizkušal s strelom po tleh, vendar je bil Murko dobro postavljen. Le minuto kasneje je tokrat, tudi iz daljine, poizkušal Daniel Bradaschia, vendar je žoga zletela mimo vrat. Nato je sledila 60. minuta in kar tri lepe priložnosti za Koprčane. Mendy je iz obrata lepo streljal po tleh, Murko s skrajnimi močmi ubranil, do odbite žoge je zopet prišel Mendy, streljal, Murko pa je znova odlično posredoval, v tretjem poizkusu pa so Koprčani končno uspeli premagati Murka, vendar je bil tokrat na pravem mestu igralec Aluminija, ki je uspel žogo odbiti in tako preprečiti zadetek Koprčanov. V 68. minuti je Drevenšek igral z roko in glavni sodnik Matej sodnik je dosodil prosti strel za Koprčane. Iz okoli osemnajstih metrov je v slogu največjih mojstrov zadel Davor Bagarić. Tomaž Murko je bil tokrat nemočen. Le nekaj minut kasneje pa lepa akcija Koprčanov, ki so naredili višek igralca, Pučko je lepo našel Mendya v sredini kazenskega prostora, ta pa je žogo podaljšal do Brečevića, ki je rutinirano zadel gostujočo mrežo in tako Kanarčkom zagotovil zmago s 3:0. V 78. minuti bi lahko Aluminij kaj hitro prišel do častnega zadetka, po lepi podaji Drevenška je Kurež prišel do priložnosti za strel, vendar je branilec Kopra, Hadžić, odlično blokiral strel. V 80. minuti nova akcija Koprčanov, Pučko je odigral dvojno podajo, prišel do strela, vendar je bil Tomaž Murko na pravem mestu. Do konca tekme je rezultat ostal nespremenjen, zelo lepa predstava Kanarčkov, ki so si pripravili obilo lepih priložnosti, vendar so bili premalo natančni oziroma je bil na pravem mestu gostujoči vratar Tomaž Murko, ki je Aluminij rešil še pred višjim porazom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celje na gostovanje v Kidričevo

V soboto, 9. decembra je ob 15. uri na sporedu uvodni obračun v nov, 19. krog Prve lige Te…