Prvi nedeljski obračun je bil odigran v Domžalah, kjer so se domačini udarili z vodilnimi Koprčani. Po 90 minutah so se na tekmi preobratov veselili Primorci, ki so slavili z 2:3.


Domžalčani so dvoboj odprli zelo slabo, saj so si na samem uvodu takoj privoščili dve veliki napaki v obrambi. V 2. minuti je eno izmed njih skorajda kaznoval Stjepan Oštrek, ki je z lobom že ugnal Ajdina Mulalića, toda z odlično reakcijo je tik pred vrati svoje moštvo rešil Tilen Klemenčič in žogo z golove črte odbil. Domžalčani so prvo priložnost imeli v 12. minuti, ko se je na približno 20 metrih Janez Pišek odločil za močan strel, toda Adnan Golubović se je izkazal z lepo obrambo. Domači vezist je minuto kasneje poizkusil še enkrat, razdalja je bila kakšen meter krajša in tokrat mu je žogo uspelo poslati za hrbet gostujočemu čuvaju mreže za vodstvo z 1:0. V 22. minuti je Zeni Husmani z lepo podajo v prazen prostor zaposlil Arnela Jakupovića, ki se je znašel sam pred Golubovićem, toda meril je mimo vrat in velika priložnost za podvojitev vodstva je splavala po vodi. Dve minuti kasneje se je z odlično obrambo izkazal Mulalić, ki je odbil strel Lamina Colleyja z glavo, takoj v naslednjem napadu pa so se gostje veselili izenačenja. Amarachi Osuji je z globinsko podajo lepo zaposlil Maksa Barišića, ki v letošnji sezoni podobnih priložnosti ne zapravlja in na semaforju se je izpisal rezultat 1:1. Le pet minut kasneje je Barišić močno streljal z roba kazenskega prostora, toda Mulalić je vknjižil še eno obrambo, takoj v nasprotnem napadu pa je v istem dvoboju ponovno bil zmagovalec koprski krilni napadalec, ki je iz približno 22 metrov žogo ob bližnji vratnici poslal v domačo mrežo. V zaključku polčasa je 26-letnik po lepi podaji Colleyja imel še odlično priložnost za tretji zadetek, a je tokrat na golovi črti izkazal Andraž Žinič in tako rešil mladega Lovra Štubljarja, ki je deset minut prej v domačih vratih zamenjal poškodovanega Mulalića.


Zelo razburljiv je bil tudi drugi polčas, v katerem so za nekaj nejevolje, predvsem med domačimi navijači in nogometaši, takoj na začetku poskrbeli tudi sodniki. V peti minuti nadaljevanja se je po zadetku Dejana Georgijevića ponovno zatresla gostujoča mreža, a je stranski sodnik Matej Žunič dvignil zastavico in označil prepovedan položaj. Ogled počasnega posnetka je pokazal, da je njegova odločitev bila napačna, a na današnji tekmi ni bilo VAR sistema. Takoj v nasprotnem napadu se je sam pred domačimi vrati znašel Borna Jelić Balta, vendar je Štubljarja rešila desna vratnica. Dve minuti kasneje nova velika priložnost na drugi strani igrišča in izenačenje, ko se je po podaji iz kota pred koprskimi vrati najbolje znašel Georgijević, kateremu je tokrat vendarle uspelo izenačenje. Nova velika priložnost za spremembo izida je prišla v 73. minuti srečanja, ko je Matej Palčič izvajal prosti strel na desni strani in pred domača vrata poslal lep predložek, kjer je najvišje skočil Jelić Balta, ki pa je meril za malenkost previsoko. Podjetnejša igra se je Koprčanom obrestovala dobrih deset minut kasneje, ko je v eni izmed akcij po levi prodrl Karlo Bručić in na drugi vratnici s predložkom našel Osujija, ki je z glavo spretno zabil za novo vodstvo Primorcev. Najlepšo priložnost do Domžalčani za izenačenje zapravili minuto pred koncem rednega dela, ko se je tik ob levi vratnici do žoge dokopal Georgijević, toda njegov strel z neposredne bližine je zadel prečko in treh točk so se razveselili gostje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Velik udarec za vijoličaste, pomemben člen ekipe odsoten vsaj do začetka pomladi

Pri Mariboru so vse bolj vzhičeno pričakovali začetek spomladanskega dela v Prvi Ligi Tele…