Včerajšnji dvoboj Celja in Kopra se je zaključil z domačo zmago 2:1, potem ko je grofe do zmage z dvema zadetkoma popeljal Aljoša Matko.


Po dvoboju so zelo razočarani nad rezultatom bili v taboru Kopra, pri katerem še upajo na osvojitev četrtega mesta, ki bi morda lahko prinesel tudi uvrstitev v Evropo. Kanarčke je posebej zmotila sodniška ekipa na čelu z Martinom Matošo.

Osemindvajsetletnik je pred dobrim mesecem dni debitiral na večnem derbiju v Stožicah in požel ovacije udeležencev na terenu ter tudi domače nogometne javnosti. Le nekaj tednov kasneje je, kot kaže, padel nazaj v slovensko sodniško realnost. Po ogledu posnetkov je namreč jasno, da si je včeraj v knežjem mestu privoščil nekaj velikih napak, ki so močno krojile usodo štajersko-primorskega obračuna. Povsem razumljivo, da so se pri kanarčkih bili prisiljeni odzvati.

Izjavo za javnost koprskega prvoligaša objavljamo v celoti:

Po tekmi Celje – Koper, ki se je končala z zmago domačih (2:1) je težko ostati tiho. Ekipa je na terenu pustila srce, se borila do zadnjega atoma moči, nekateri posamezniki pa so tako močno želeli pomagati, da so tvegali poškodbo. In bili oškodovani. Igralci in vsi, ki jim Koper nekaj pomeni. Ne moremo spregledati treh ključnih napak, ki so vplivale na izid tekme.

Začelo se je v 13. minuti, ko je Palčiča žoga zadela v zgornji del leve roke, ki je bila v naravnem položaju, a je sodnik brez razmisleka, nemudoma dosodil najstrožjo kazen za Celjane, iz katere je padel prvi zadetek na srečanju.

Še hujši spodrsljaj si je glavni sodnik Matoša privoščil v 50. minuti, ko je Nemanič grobo štartal na Petriška. Nemanič je v trenutku prekrška že imel rumeni karton iz prvega polčasa. Prekršek, ki je bil vsaj na meji nasilne igre (kaznuje se z direktno izključitvijo), glavni sodnik ni okarakteriziral niti s prekrškom.

V 75. minuti so Celjani po očitnem prekršku nad koprskim branilcem prišli do žoge in v nadaljevanju akcije še drugič zadeli. Tudi VAR sodnika sta prekršek opazila in glavnega sodnika pozvala naj si situacijo ponovno ogleda. Z namenom, da popravi napako. Kljub dolgemu ogledu posnetka to ni storil.

Tudi tisti navijači Kopra, ki so si tekmo ogledali v televizijskem prenosu so ogorčeni. Odločitve sodnika pa so presenetile še komentatorja TV Sportklub, ki je tekmo prenašala. Tudi zato si želimo, da bodo vse tri situacije izpostavljene v ponedeljkovi oddaji »Pod prečko« na omenjeni televiziji. Zato, ker smo prepričani v svoj prav.

Predsednik kluba, Anto Guberac: “Doživeli smo krajo, veliko krajo. Prepričan sem, da za odločitvami sodnika stoji nekdo v ozadju, saj je težko verjeti, da glavni sodnik na eni tekmi naredi tri tako velike napake. Na tekmi, ki nam je pomenila veliko, saj si želimo prvenstvo končati na 4. mestu. Bili smo oškodovani. S Koprom nihče ne bo tako ravnal.”

Prilagamo video, v katerem si lahko ogledate vse sporne situacije in ustvarite mnenje.

FC Koper

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …