Primorski derbi je še drugič letos pripadel Koprčanom, ki so znova slavili z minimalno prednostjo. Tokrat je obračun že v 18. minuti tekme odločil domači kapetan Ivica Guberac in z zadetkom prekinil niz treh zaporednih porazov. Kanarčki so slavili še četrtič letos, Goričani, ki so na Obalo pripotovali močno oslabljeni, pa ostajajo pri dveh zmagah.


Prvi polčas primorskega derbija ni prinesel dobre nogometne predstave, gledalci, zbralo se jih je vsega 400, pa so v uvodnih minutah videli predvsem številne prekinitve in prekrške. Prvo priložnost so si pripravili Koprčani, ko je Pučko prodiral ob strani in streljal s strani, a se Simčič ni pustil presenetiti. Tudi v nadaljevanju tekme je imel sodnik Kajtazović precej dela s piskanjem prekinitev, že v 10. minuti pa je potegnil po prvem kartonu in ga po prekršku nad Štromajerjem pokazal goriškemu branilcu Modolu. Domači so nadaljevali s pobudo, v 15. minuti je streljal še Štromajer, a meril mimo vrat, zato pa je bil tri minute kasneje uspešnejši Guberac, ki je z roba kazenskega prostora s plasiranim udarcem žogo spravil preko Simčiča in kot se je kasneje izkazalo, postavil tudi končni izid srečanja. Tudi v drugi polčasa se ni kaj prida dogajalo, bilo je veliko prekinitev, ki so ubijale ritem tekme. V 27. minuti je z novim udarcem v okvir vrat poizkušal domači kapetan Guberac, gostje pa so do prvega poizkusa prišli po pol ure, ko je meril Vetrih, a je bil izkušeni Hasić na mestu. Kajtazović je v prvem polčasu posegel še po dveh kartonih, oba je pokazal Goričanom, Pasqualiniju in Napoliju, gostje pa so do odhoda na odmor poizkušali še dvakrat. Denilton je meril preko vrat, v izdihljajih prvega polčasa pa je okvir vrat zgrešil tudi Henty.

Tudi drugi polčas ni prinesel kaj boljše predstave. Znova je bilo precej prekrškov, predvsem goriških, do prvega strela pa so prišli gostje, a je bil strel Johnsona v 58. minuti neuspešen. Oba trenerja sta skušali z menjavami dvigniti ritem srečanja, a to ni uspelo ne Ščulcu in ne Apolloniju. V drugi polovici polčasa so za domače neuspešno poizkušali še Guberac in Štromajer, pri gostih pa Majcen in Denilton, Kajtazović pa je posegel še po treh kartonih, pri gostih ga je prejel Osuji, pri domačih pa sta bila kaznovana Guberac in Štromajer. Koprčani so se veselili še druge zmage na letošnjem primorskem derbiju, znova po tesni zmagi, potem ko je pred tedni v Gorici odločil Lotrič, tokrat pa je bil mož odločitve kapetan Guberac. Goričani z devetimi točkami in vsega dvema zmagama ostajaj pri dnu lestvice, na osmem mestu, Koprčani pa se bodo novega kompleta točk zagotovo razveselili, potem ko so v minulih tednih doživeli tri zaporedne poraze z Olimpijo, Radomljami in Mariborom. Reprezentančni premor bo zagotovo koristil obema trenerjema, saj ekipi na igrišču nikakor ne blestita, a v povezavi z živčnim primorskim derbijem umiranja od lepote zagotovo nismo predvidevali.

Foto: Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…