Nogometaše Luke Koper v četrtek čaka spopad z drugo oviro v kvalifikacijah Evropske lige. Koprčani bodo gostovali v azerbajdžanskem Bakuju, pri bogatem Nefčiju, ki bo v obračun krenil s statusom favorita, saj je bil pred žrebom parov postavljen v vlogo nosilca.


Kanarčki so Slovenijo že zapustili, saj so ob 14:30 z brniškega letališča poleteli proti Carigradu, od tam pa naprej proti Bakuju, kjer bodo pristali ob 23. uri po našem času, jutri zvečer pa bodo preizkusili še zelenico Bakcell Arene, kjer se bo četrtkov obračun pričel ob 17. uri po slovenskem času.

Koprčani, ki so v uvodnem krogu kvalifikacij s kar 9:0 odpravili črnogorski Čelik iz Nikšića, so pred obračunom z osemkratnim državnim prvakom Azerbajdžana optimistični, a se zavedajo kvalitete nasprotnika. Rodolfo Vanoli in Alen Ščulac sta si pred kratkim Nefči ogledala tudi v živo, saj so se Azerbajdžanci na novo sezono pripravljali pri severnih sosedih. Igro nasprotnika je analiziral Ščulac, ki je za koprsko spletno stran povedal sledeče: “Ogledala sva si tekmo, ki so jo izgubili z dresdenskim Dinamom. Bilo je 2:1 za Nemce, a lahko bi bilo drugače, saj je Nefči v zaključku zapravil enajstmetrovko za izenačenje. Nevarni so. V svojih vrstah imajo osem, devet tujcev, predvsem Brazilcev, vratar Stamenković je nekdaj branil za Crveno zvezdo, skratka, na vseh položajih so kvalitetni.”

Koprčani v prvem krogu niso imeli težav s Čelikom. (Foto: Nicky Kristl)
Koprčani v prvem krogu s Čelikom niso imeli težav, kako bo z Nefčijem? (Foto: Nicky Kristl)

“Čeprav jih dobro poznamo, se nanje ne smemo preveč ozirati. Skrbeti moramo predvsem za to, da naša igra steče tako kot smo si zamislili. So kvalitetna ekipa, sestavljena iz enakovrednih posameznikov, morda za malenkost odstopa napadalec in kapetan Flavinho. Opazil sem, da so nevarni predvsem na levi strani. Ne smemo jim dopustiti, da se razigrajo, v nasprotnem primeru se nam slabo piše,” je svoje mnenje pred odhodom predstavil še šef stroke Rodolfo Vanoli, ki je svoje varovance pred odhodom preizkusil še na dopoldanskem treningu. Pričakovanja igralcev je predstavil Miha Blažič, ki bo tudi tokrat eden adutov v obrambnem zidu Kopra: “Pravijo, da ima Nefči vroče navijače in da se jih bo zbralo kakšnih deset tisoč. Vročina naj bi bila tudi v zraku, saj vremenoslovci napovedujejo preko 30 stopinj. Kaj poreči ob tem. Vse smo že doživeli, tako da smo vsega vajeni. Če bomo zaigrali tako kot znamo, lahko iz Bakuja prinesemo ugoden izid. Sam bi bil zadovoljen tudi z remijem.”

Nefči, ki je v sezoni 2012/13 skupaj z Interjem, Partizanom in Rubinom igral tudi v skupinskem delu Evropske lige, po nekaterih podatkih razpolaga s proračunom v višini 20 milijonov ameriških dolarjev in tekme gosti na Bakcell Arena, ki je bila zgrajena pred dvema dvema letoma in sprejme petnajst tisoč gledalcev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…