[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=374]

Prvo srečanje 13. kroga 1.SNL so v Celju dobili Koprčani, in s to z zmago vsaj začasno prevzeli vodstvo na lestvici. Kljub visoki zmagi, pa rezultat vseeno ni pravi pokazatelj dogajanja na igrišču.


Domačini so danes pogrešali dva prvotimca, saj zaradi kazni nista nastopila Verbič in Korošec, prav tako je tekmo s tribun spremljal trener Rus, ki si je kazen prislužil na zadnji tekmi proti Rudarju iz Velenja. Koprčani podobnih težav niso imeli in so v Celje prišli z najmočnejšo zasedbo, manjkala sta sicer le dlje časa poškodovana Mavrič Rožič in Hadžić. Prvo priložnost srečanja smo dočakali že v 5. minuti, ko je s prostega strela za goste poskusil Galešić. Streljal je na bližnjo vratnico, vendar je bil domači vratar Kotnik na pravem mestu, tako da so se Koprčani morali zadovoljiti zgolj s kotom. Po strelu iz kota je po manjši zmedi v domačem kazenskem prostoru do strela prišel Ćovilo, vendar je njegov strel domača obramba pred golovo črto izbila globoko proti sredini igrišča. V 10. minuti je sledil še en nevaren poizkus Koprčanov. Po izgubljeni žogi Celjanov, je Galešič lepo zaposlil Lotriča, ki je prodrl v kazenski prostor in streljal po sredini, kjer pa je Kotnik še enkrat odbil. Nekaj minut za tem je sledila še prva domača priložnost, vendar je strel Zajca v 18. minuti gostujoči vratar Nenezić ubranil. Iz kota, ki je sledil, je poizkušal še domači napadalec Bajde, vendar je njegov strel z glavo končal mimo vrat. Do konca prvega polčasa je igra potekala predvsem med obema kazenskima prostoroma in tako do konca polčasa nismo videli nobene omembe vredne priložnosti.

Drugi polčas so domači začeli silovito in si ustvarili kar nekaj priložnosti za zadetek. Prvi je v 3. minuti nadaljevanja s strelom iz roba kazenskega prostora poizkušal Žurej. Vratar Nenezić je bil že premagan, vendar je strel končal v desni vratnici in iz gola ni bilo nič. Dve minuti kasneje je poizkusil Gobec, vendar je bil gostujoči vratar zopet na pravem mestu. V 53. minuti naslednja domača priložnost. Spet je bil na delu Žurej, ki je poizkušal z desne strani. Nenezić je njegov strel odbil, žoga je prišla Žureja, ki pa tudi v drugo ni bil uspešen. Žoga je končala visoko nad golom. V 57. minuti pa šok za domačine. Koprčani so na napadalni polovici izvajali prosti strel. Galešič je poslal visoko žogo v kazenski prostor, tam je najvišji Čovilo podaljšal pred vrata, kjer je Palčič lepo utekel in brez težav premagal nemočnega Mujčinovića. Slednji je ob polčasu vstopil namesto poškodovanega Kotnika. Kljub podjetnejši igri domačih, si le ti niso uspeli ustvariti priložnosti. Zato pa so iz protinapadov pretili gostje. En takih je sledil v 79. minuti, ko je pobegnil Črnigoj in iz leve strani z lepim predložkom našel Žiberta, ki je rutinirano pospravil žogo v domači gol in tako povišal na 2:0. Po tem zadetku je sledil padec v igri, domači so se že predali, gostje pa so le še čakali na zadnji sodnikov žvižg. Pred koncem tekme pa je sledil še tretji zadetek. V 88. minuti je Centrih v kazenskem prostoru podrl Pučka, sodnik Jug pa je pokazal na belo točko. Zanesljivi izvajalec je bil Galešić, ki je s tem zadetkom le še potrdil zmagovalca.

Z novim porazom ostajajo Celjani še bolj prikovani na začelje razpredelnice. Koprčani pa se prav nasprotno še bolj odločno podajajo v boj za vrh lestvice. Zaradi reprezentančnega premora naslednji vikend ne bo tekem. Liga se tako nadaljuje 19. oktobra, ko Celjani odhajajo v goste k Olimpiji, Koprčani pa doma pričakujejo kranjski Triglav.

Avtor: Erik Gruškovnjak
Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Na dogodke v Murski Soboti se je odzvala tudi NZS

Tudi pri Nogometni zvezi Slovenije niso ostali ravnodušni ob sramotnih dogodkih, ki so zaz…