Po zmagi nad Aluminijem, so Celjani dali jasen znak, da se njihova forma stopnjuje in da bodo trd oreh v finalu pokala Slovenije, ki je na sporedu 29. maja v Kopru. Na drugi strani so Koprčani upali na spodrsljaj Domžal v Murski Soboti, saj bi se ob morebitni zmagi nad Celjani, in ob predpostavki, da Domžale izgubijo proti Muri v gosteh, povzpeli na tretje mesto, kar bi pomenilo nastop v Evropskih pokalih. Okoli 450 gledalcev v Celju je videlo štiri zadetke, po dva na vsaki strani. Celjane je rešil legenda Celjskega kluba Sebastjan Gobec.


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 36. krog. Glavni sodnik: Slavko Vinčič.
Celje, štadion Arena Petrol, 450 gledalcev.

CELJE 2:2 LUKA KOPER
Strelci: Bajić (65), Gobec (93); Pučko (61), Bagarić (70 pen)

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Verbič, Bajde (72 Plesec), Srdić, Korošec, Gobec, Žitko, Tomažič-Šeruga (54 Medved), Žurej (64 Bajić). Trener: Miloš Rus.
Luka Koper: Nenezić, Blažič, Guberac, Galešić (86 Migliorini), Mendy, Bradaschia (37 Palčič), Črnigoj, Mavrič Rožič (52 Pučko), Bagarić, Hadžić, Čovilo. Trener: Rodolfo Vanoli.

 

Tokratni dvoboj so Celjani odigrali brez Tadeja Vidmarja in Mihe Zajca zaradi prepovedi igranja. V moštvo pa se je vrnil Blaž Vrhovec. Pri gostih je manjkal če Bojan Đukić zaradi doseženega števila rumenih kartonov. Že v prvi minuti je za goste poizkušal Ivica Guberac a je strel zletel mimo vrat. V deseti minuti nenatančen strel Galešića, ki je poizkušal z razdalje a je bil nenatančen. Le nekaj minut kasneje pa prva resnejša priložnost Celjanov. Srdić je z hitro in natančno podajo našel Bajdeta, ki pa je streljal nekoliko prešibko in le ogrel dlani vratarja Nenezića. Nato v 25. minuti še poizkus Benjamina Verbiča vendar preslabo. V 30 .minuti je prosti strel za Koprčane izvajal Galešić, poslal lep predložek v kazenski prostor Celjanov, najvišji je bil Čovilo a je vratar Kotnik zanesljivo ubranil strel Čovila. Le nekaj minut kasneje prav tako prosti strel za Celjane, ki ga je izvajal Sebastjan Gobec. Gobec je poslal ostro in hitro žogo v kazenski prostor, Žitko je lepo streljal, a je Nenezić ostal zbran in žogo ujel. Do konca polčasa smo videli še dva strela, vsakega na eni strani. Prvo je poizkušal Miroslav Čovilo, nekaj minut za tem pa še Sebastjan Gobec a nenatančno. Prvi polčas nam je tako prinesel dokaj enakovredno igro, veliko borbenosti in malo priložnosti.

V drugem polčasu pa so Koprčani zapretili že v 46. minuti, ko je po podaji iz kota bil najvišji Matej Mavrič-Rožič a z glavo meril preslabo, Kotnik je žogo z lahkoto ujel. Nato še en kot za Koprčane v 49. minuti. Izvajal ga je Galešić, Čovilo je lepo prišel do strela z glavo a je žoga za las zgrešila vrata Celjanov. Da Celjani ne mislijo Kanarčkom kar tako pustiti, so pokazali le nekaj trenutkov po priložnosti Koperčanov. Blaž Vrhovec se je v kazenskem prostoru lepo otresel svojega čuvaja, vendar je pri zaključnem strelu bil nekoliko nenatančen in žogo poslal mimo desne vratnice. Nato je spet poizkušal Čovilo z glavo, a mimo vrat. Nato pa 61. minuta, hiter protinapad Koprčanov, po globinski podaji je Mendy, ki je bil v offside zanki, lepo prepustil žogo Pučku, slednjemu pa ni bilo težko zadeti, saj se je znašel iz oči v oči z vratarjem Kotnikom in povedel Kanarčke v vodstvo. Le tri minute kasneje je v igro vstopil Bajić namesto Žureja. Omenjeni Bajić je tako ob prvem stiku z žogo po samostojni akciji prišel do strela nekoliko izven kazenskega prostora in ob pomoči Blažiča, ki je želel strel blokirati, tudi zadel za 1:1. V 70. minuti pa predložek Črnigoja iz desne strani, Celjska branilca nista bila dovolj zbrana in tako naj bi po mnenju Vinčiča žoga zadela v roko Korošca. Sledila je najstrožja kazen katero je rutinirano izvedel Davor Bagarić. Le dve minuti kasneje še ena zelo nevarna priložnost Koprčanov, Pučko je prodrl po desni strani in še enkrat več pokazal svojo hitrost, streljal a je vratar Kotnik strel lepo ubranil, odbijajoča žoga je prišla do Galešića, ki je močno in natančno streljal a je vratar Celja še enkrat več odlično posredoval in žogo izbil v kot. Do konca tekme velja omeniti še 81. minuti in poizkus Bajića z glavo a neuspešno ter nato 92. minuto. Po prekšrku Hadžića nad Medvedom je prosti strel izvedel Sebastjan Gobec in zadel. To je bil lep natančen strel, vratar Nenezić je samo obstal in žogo pospremil s pogledom v gol. V drugem polčasu smo lahko videli dosti boljšo igro obeh moštev z kar nekaj lepimi priložnostmi. Celjani se imajo precej za zahvaliti vratarju Kotniku ter njegovim odličnim obrambam. Koprčani so tako v zadnjih treh krogih izgubili vstopnico za Evropo, ostaja samo tolažilno četrto mesto in upanje, da bo naslednja sezona boljša. Celjane še čaka finale pokala z Mariborom, ki bo, kot smo že omenili, na sporedu 29. maja v Kopru.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…