Prva Liga Telekom Slovenije – 26. krog. Glavni sodnik: Vojko Goričan
Ljubljana: Stožice, 400 gledalcev


 

Olimpija 2:2 Luka Koper

Strelci: Omladič (63); Guberac (65); Fink (68); Mendy (85)

 

Olimpija: Šeliga; Jović, Zarifović, Delamea, Fink ; Ivelja, Omladič , Trifković, Lovrečič ( od 78. Gerić); Nikezić, Šporar ( od 27. Baskera).

Luka Koper: Nenezić; Mavrič, Blažič , Hadžić; Čovilo, Bagarić ( od 79. Mendy ), Guberac , Črnigoj, Bradaschia ( od 66. Majcen); Brečević, Pučko (od 88. Žibert).

 

V Ljubljani je celodnevno močno deževje dodobra namočilo zelenico že pred začetkom srečanja. Domači nogometaše so želeli takoj pokazati kdo je gospodar na igrišču, kar so jim Koprčani z obrambno naravnano taktiko tudi omogočili. Priložnosti so se vrstile, vedno znova pa se je izkazal gostujoči vratar Nenezič, ki je ukrotil tudi poiskusa Omladiča iz prostega strela v 12. minuti in Lovrečiča z razdalje 20 minut kasneje. Neljubi dogodek se je pripetil v 27. minuti, ko je povratnik po poškodbi Šporar zahteval menjavo, kot kaže je bilo težko igrišče za ne povsem zaceljeno poškodbo mladega ljubljanskega napadalca prevelik izziv.

V 34. minuti si je kardinalno napako privoščil izkušeni Mavrič rožič, Nikezić je prodrl v kazenski prostor, kjer ga je brezkompromisno zrušil Blažič in sodnik Goričan je pokazal na belo točko. V slogu bočnih branilcev pa je najstrožjo kazen izvedel Jovič in žogo poslal visoko na tribune stadiona Stožice. Olimpija je bila do konca polčasa boljši nasprotnik, Koprčani si niso pripravili niti ene resnejše priložnosti, medtem ko je tik pred koncem polčasa, novinec na igrišču Baskera ponovno priznal premoč odličnemu Neneziču.

Drugi polčas se je začel v močnem nalivu, ki je še dodatno otežil pogoje za igro in botroval veliki napaki gostujočega vratarja Neneziča, ki si je potem privoščil še veliko neumnost in v svojem vratarjevem prostoru za nogo povlekel Trifkoviča, ki je bil v čisti situaciji za dosego zadetka, a tokrat sodnik Goričan ni dobro videl situacije in precenil, da prekrška ni bilo, čeprav o slednjem ni bilo nobenega dvoma. Tudi to pa ni povsem predramilo zaspane rumeno-modre vrste, ki je kapitulirala v 63. minuti, po podaji Nikezića se je, kot že nekajkrat na vrhu kazenskega prostora znašel sam Omladič, dobro odmerjen strel z levico pa je vendarle ujel gostujočega čuvaja mreže na napačni nogi in Olimpija je povedla z 1:0.

Zadetek pa je predramil gostujoče nogometaše, ki so že v prvi pravi akciji po zadetku in prvi pravi priložnosti na tekmi izenačili. Na desni strani kazenskega prostora je preigraval Guberac, srečno prišel mimo Zarifovića, nato pa tudi s pomočjo ljubljanskih branilcev ukanil tudi vratarja Šeligo. Olimpija je tako ponovno vzela zalet in nadaljevala pritisk proti vratom Kopra in v 69. minuti je Baskera sprejel žogo globoko v kazenskem prostoru gostov, podal nazaj do Finka, ki je z pravo malo bravuro iz igre vrgel celotno koprsko zadnjo vrsto in premagal tudi nemočnega Neneziča. V 84. minuti je imel Baskera na glavi zaključno žogo, vendar je njegov močan strel z glavo vratar Nenezič uspel odbiti. Na drugi strani je le kakšno minuto zatem dobro prodrl sveži napadalec Kopra Mendy, podal do osamljenega Majcna na desni, ki pa je iz težkega položaja uspel zadeti le domačega branilca Delameo Mlinarja. Vendar že iz udraca iz kota je sledil nov šok za domačine, visoko podajo je najbolje ocenil prej omenjeni Mendy in poravnal rezultat na 2:2. Spet pa bi lahko ljubljančani lahko pobegnili gostom iz slovenske Istre, vendar do nedavnega že upokojeni Dejan Gerić je iz čiste situacije uspel zadeti zgolj prečnik Koprskih vrat.

Tako je ostalo pri remiju, s katerim ne ena ne druga ekipa nista praveč zadovoljni. Olimpija je imela veliko terensko premoč, več posesti, več strelov in veliko več zrelih priložnosti, a ostala na koncu samo pri neodločenem rezultatu. Boj z Mariborom je tako verjetno dokončno izgubljen, obenem pa zeleno-beli vse bolj nervozno pogledujejo čez ramo, saj jih lovijo najbližji sosedje iz Domžal. Na drugi strani se vse bolj kaže, da novi trener Kopra Vanoli le ni prinesel tako potrebne svežine, zelo obrambno naravnana in taktična igra na rezultat pa ni nekaj kar bi bilo v Sloveniji novo. Spomnimo se ekip Bojana Prašnikarja (Primorje) in Milana Đuričića (Celje in Rudar Velenje), ki prav tako zagovarjata bolj taktičen pristop k nogometu, ki sta sicer dosegala solidne rezultate, a pustila malo kapitala za prihodnost. Ne krivi, ne dolžni, so tako Koprčani odnesli domov sicer veliko točko iz Ljubljane, ki pa malo izgubi sijaj ob pogledu na preostala srečanja predvsem na zmago Domžalčanov v Novi Gorici, ki so tako Koprčanom pobegnili na 5 točk prednosti ob tekmi manj.

 

Avtor: Alakazaam
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Delitev točk v Šiški

V 23. krogu Prve lige Telemach je Bravo gostil Koper. Ekipi sta se na tekmi, ki se je prič…