[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=786]

Nogometaši Luke Koper, ki so se ob porazu Rudarja proti Zavrču utrdili na drugem mestu, so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma remizirali z Domžalami. Oba gola sta padla že v prvem polčasu. Že v peti minuti je domače v vodstvo popeljal Matej Pučko. Gostje pa so preko enajstmetrovke izenačili v 31. minuti, ko je pri podaji v kazenski prostor domači branilec Denis Šme igral z roko, tako da je sodnik Slavko Vinčić pokazal na belo točko, ki jo je izkoristil Erik Janža.


Obe ekipi sta v tekmo krenili oslabljeni, kljub temu pa so maloštevilni gledalci videli v prvem polčasu dober nogomet in tudi oba gola. Že v peti minuti so domači izvedli kot z leve strani, po visoki podaji in neodločnosti Žige Kousa pa je Matej Pučko iznajdljivo zadel za 1:0. V 19. minuti so bili Koprčani zopet nevarni po podaji iz kota. Mitja Lotrič je poslal žogo pred vrata Nejca Vidmarja, žoga pa bi s pomočjo vetra kmalu končala v mreži, a je Vidmar s skrajnimi močmi žogo z golove črte odbil v polje. Sedem minut pozneje so zagrozili tudi gosti. Rudi Požeg Vancaš je s Slobodanom Vukom izmenjal dvojno podajo, nato pa je poizkušal s strelom v dolgi kot, a je streljal le za kak meter mimo domačih vrat. Na drugi strani je malce pozneje Urban Žibert poskusil z močnim strelom iz obrata s 16 metrov, žoga pa je zletela tik nad prečko. Gosti so izenačili v 31. minuti. Pri podaji v kazenski prostor domačih je Denis Šme igral z roko, glavni sodnik Slavko Vinčić pa je kljub protestom domačih nogometašev pokazal na belo točko, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Erik Janža.

Domžalčani so v drugem polčasu, ki je bilo nekoliko manj zanimiv za gledalce prvi prišli do strela. Janža je meril s slabih 30 metrov, na pravem mestu je bil vratar Simčič. Na drugi strani je s 25 metrov poizkušal Lotrič, ki je meril mimo desne vratnice. V nadaljevanju so pobudo na igrišču prevzeli gostje iz Domžal. Že v 55. minuti je bilo vročr pred koprskimi vrati. Slobodan Vuk je priboril kot z leve strani. Po podaji Požega Vancaša sta družno izbila Čovilo in vratar Simčič. Takoj zatem je Majer na desni strani našel Kousa, ki je odlično podal pred vrata. V zadnjem trenutku pa je pred Slobodanom Vukom odbil Gregorič v kot. Kot z leve strani je izvajal Požeg Vancaš, ki je podal na prvo vratnico. Tam je z glavo za las mimo gola sprožil Dobrovoljc. Obe ekipi sta nekajkrat zapretili s streli od daleč. Pri gostih velja omeniti močan strel Anžeta Jelarja iz 62. minute. Pri domačih pa je v 72. minuti nekaj podobnega storil tudi Domen Črnigoj, ki je močno streljal z 20 metrov. Gosti, ki so pokazali več želje po zmagi in novih treh točk, pa so bili nevarni prek Sashe Aneffa v 80. minuti, ko je po podaji Dobrovoljca na desni strani v kazenski prostor prodrl Goran Vuk, ki je podal na prvo vratnico, kjer je do strela prišel Aneff, vendar je vratar Simčič v zadnjem trenutku odbil v kot. Čez dve minuti je z 20 metrov nevarno streljal Anže Jelar, a se izid do konca tekme ni več spremenil. 

Koper, ki se je utrdil na drugem mestu, bo v predzadnjem krogu prvenstva gostoval v Zavrču, Domžalčani, ki so že osvojili šesto mesto in že pred časom ostali brez Evrope, pa bodo doma pričakali brezvoljno ljubljansko Olimpijo.

Foto: Nicky Kristl

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…