V Celju je potekala tekma med Celjani in Koprčani, ki so jo dobili slednji in tako kronali odlično odprtje sezone.


Celjani so sicer zapretili že v zgodnji fazi tekme. Že v 2. minuti je bil v nevarni priložnosti Žan Medved, a je zadel le zunanji del mreže gostujočega moštva. Celjani so še eno priložnost zapravili v 14. minuti, nato pa je sledila kazen. Koprčani so v 25. minuti po zaslugi Kaheema Parrisa prišli do zadetka. Slednji je imel pri tem kar nekaj sreče, saj ga je pri izbijanju žoge zadel Mayeuski, žoga pa se je nato odbila v gol.

Kljub prejetemu zadetku so Štajerci nadaljevali z boljšo igro in to se jim je poplačalo v 44. minuti. Po podaji Kadušića je z volejem zadel Ivan Božić in poskrbel za izid polčasa, 1-1.

Tudi v drugem polčasu se je ponavljal scenarij iz prvega polčasa. Celjani so pritiskali, a gol je padel iz protinapada gostov. Znova je bil strelec Parris, ki je tako dosegel še svoj drugi gol v prvenstvu. V zadnjih desetih minutah so gostje s Primorske odpravili vse dvome o zmagovalcu. Najprej se je v 82. minuti v veliki priložnosti znašel Lamin Colley, a ni uspel zadeti. Napako je popravil že čez dve minuti, ko je z lepim strelom ugnal vratarja Matjaža Rozmana.

Celjska usoda je bila tako zapečatena in Koprčani so se, vsaj začasno, povzpeli na vrh lestvice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor do šeste zmage, slovo Glažarja

V Ljudskem vrtu sta se pomerila Maribor in Radomlje, minimalne zmage pa so se z zadetkom v…