Nogometaši Kopra so začeli s pripravami na novo sezono, a že zdaj je jasno, da bo ekipa doživela precejšnje spremembe. Klub se je namreč poslovil od več igralcev, ki so v pretekli sezoni prispevali k petemu mestu na lestvici Prve lige Telemach.


 

Najbolj odmevno je slovo dolgoletnega člana Mateja Palčiča, ki je sklenil svojo profesionalno kariero. Palčič je dres Kopra zadnjič oblekel na tekmi proti Mariboru. V svoji karieri je v Prvi ligi Telemach zbral 226 nastopov, profesionalna pot pa ga je vodila še na Poljsko in v Moldavijo.

Klub sta zapustila tudi Michael Pavlović in Kevin Čustović. Po izteku posoje pa se v svoje matične klube vračata Tino Blaž Lauš in Deni Jurić. Med igralci, ki so na izhodnih vratih, sta tudi Bede Osuji in Timothe Nkada. Osuji, ki prihaja iz Nigerije, bo klub zapustil kot prost igralec, saj mu pogodba poteče 30. junija. Pogovori o podaljšanju pa niso obrodili sadov. Podobno velja za francoskega napadalca Nkadaja, ki ima pogodbo podpisano do konca leta, a klub nanj pod trenutnimi pogoji ne računa več. Nkada se že ozira za finančno boljšimi priložnostmi drugod.

 

Medtem je edina pozitivna novica podaljšanje sodelovanja z Wisdomom Sulejem, ki bo še naprej igral za Koper.

 

Na drugi strani pa se Maribor krepi z mladim talentom Erikom Miloševićem. 17-letni igralec, ki je v pretekli sezoni za Koper igral v mladinski in kadetski ligi ter zbral 36 nastopov in dosegel 10 zadetkov, bo v prihodnje nosil vijoličasti dres. Milošević je tudi reprezentant in je za slovenske selekcije od 15 do 17 let zbral 18 nastopov. Maribor je pridobil Miloševića brez odškodnine, saj Koper z njim ni imel podpisane profesionalne pogodbe.

 

Čeprav Koper še ni predstavil novih okrepitev, bo trener Oliver Bogatinov moral temeljito preoblikovati ekipo za prihajajočo sezono. Vse te spremembe bodo zagotovo vplivale na strategijo kluba v prihodnjih tednih in mesecih.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…