Primorski derbi Gorice in Kopra ni ponudil pretiranega vznemirjenja. Gledalci so zaman čakali na zadetki, mreži sta ostali nedotaknjeni, Koprčani pa so tako podaljšali uspešen niz gostovanj na severu Primorske, kjer so nazadnje klonili že davnega oktobra 2013. Po skromnem prvem polčasu so bili gostitelji v nadaljevanju podjetnejši tekmec, a kljub temu niso našli poti do koprskega gola.


Tudi tretji primorski obračun sezone ni prinesel zmagovalca, še več, tako kot na zadnji medsebojni tekmi v Kopru, se tudi danes mreži nista zatresli. Tekma bi se lahko obrnila v eno ali drugo stran, a na koncu velja ugotovitev, da je delitev točk, glede na prikazano najpravičnejši rezultat. V tekmo so bolje krenili Goričani, ki so narekovali ritem igre v prvi polovici polčasa, a do priložnosti niso prihajali, saj so jim Koprčani zelo hitro odvzemali žoge. Prvo polpriložnost smo videli že v uvodu tekme, ko je Ibričić poslal predložek v sredino, Pranjić pa je z glavo meril točno v Sorčana. Do konca polčasa smo dočakali še po eno priložnost na vsaki strani. Za Goričane je po podaji z avta Škarabota prefinjeno poizkušal Filipović, a je meril malce čez gol. Najlepšo priložnost za goste je tik pred koncem polčasa zapravil Hodžić, ki je s približno 25 metrov meril v levi spodnji kot, vendar je bil za malo nenatančen. Koprčani so bili v drugi polovici prvega polčasa boljši nasprotnik, veliko sta poizkušala predvsem izkušena Pranjić in Ibričić, a so se domačini dobro ubranili.

Drugi polčas se še dobro ni začel, ko so gostje zamudili najlepšo priložnost na tekmi. Boben je z glavo slabo podal do vratarja, do žoge je prišel Ibričić, ki se je znašel pred Sorčanom, a je bil slednji uspešnejši in je strel ubranil. Gostje so bili še naprej boljši v polju in tako so domačine povsem onemogočali pri pripravi njihovih napadov. Gorica je malce bolje zaigrala šele v zadnje pol ure igre, ko si je pripravila nekaj lepih priložnosti. Najprej je v 62. minuti, po globinski podaji Žigona, Burgić s strani meril čez gol. Že čez dve minuti je Osuji po predložku Žigona z glavo streljal v desni kot, a je bil Antolović na mestu. Domači so stopnjevali pritisk, gostje pa so se vse bolj osredotočali na hitre protinapade. Zadnji priložnosti na tekmi pa smo videli v končnici tekme. Najprej je po prostem strelu z glavo meril Burgić, a se je gostujoči vratar izkazal, nato pa je po obratu streljal še Žigon, a točno v Antolovića in ostalo je pri delitvi točk.

Gorica je zamudila priložnost, da se na četrtem mestu še malce oddalji Celju, obenem pa bi skoraj dokončno potisnila Koprčane iz igre za Evropo. V naslednjem krogu bodo gostovali v Kidričevem. Koprčani na drugi strani niso odigrali slabe tekme, imeli so nekaj priložnosti, a velja podobna ugotovitev kot za Gorico, da bi se z zmago ponovno vključili v boj za Evropo. Kljub temu pa zaostanek še ni tako velik, da Evropa ne bi bila več dosegljiva. V naslednjem krogu bodo doma pričakali Maribor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok Fakin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…