Na tekmi 7. kroga Prve lige Telemach sta se pomerila Tabor Sežana in Koper. Kanarčki so skušali nadaljevati izjemen začetek sezone, s katerim so se zavihteli na vrh lestvice. Sežanci, ki so v uvodnem delu sezone nekoliko manj suvereni, so želeli presenetiti favorizirane Koprčane.


Tekma se je začela z veliko mero pazljivosti na obeh straneh. V prvih desetih minutah ni bilo večjih priložnosti. V 15. minuti je obetaven napad s strelom zaključil Mihaljević, vendar je meril previsoko. V 25. minuti je okvir vrat rešil Sežance. Po prodoru Krajinovića je do strela prišel Tičić, ki je z močnim strelom zadel prečko. Nekaj minut kasneje je Koper zadel, vendar gol zaradi prepovedanega položaja Lamina Colleyja ni bil priznan. V 42. minuti so imeli novo priložnost domači. Do strela je prišel Krivičič, vendar je meril previsoko. Prvi polčas se je končal brez zadetkov.

V drugem polčasu so prvi zapretili gostje. Bručić je v kazenski prostor Sežane poslal predložek, ki pa je bil nekoliko premočan, da bi ga Colley lahko preusmeril v gol. V 60. minuti so imeli Sežanci eno lepših priložnosti za vodstvo. Po prostem strelu je z glavo poskusil Dino Stančič, vendar izkazal se je 18-letni vratar Kopra Denny Tiganj. Devet minut kasneje so Koprčani povedli. Sežansko mrežo je zatresel Ivan Jelić Balta. Po podaji s kota je Rajčević žogo z glavo dostavil do Balte, ki je priložnost znal izkoristiti. Jelić Balta je z zadetkom tako postavil končni rezultat 0:1.  

NK Tabor Sežana – FC Koper 0:1 (0:0)

Strelci: Jelić Balta (69.)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…