Koprčani in Ljubljančani bodo nocoj odigrali zaostalo srečanje drugega kroga Prve lige Telekom Slovenije, ki je bilo prestavljeno zaradi prijateljskega obračuna Olimpije in londonskega Chelseaja. Bodo zeleno-beli nadaljevali s pozitivnim nizom medsebojnih tekem?


Ljubljančani, ki imajo po štirih odigranih tekmah na svojem računu deset točk, proti Koprčanom niso izgubili že od 7. novembra 2012, ko so kanarčki pred domačimi gledalci slavili z zadetkoma Bradaschie in Brečevića. Zmaji so v zadnjih šestih medsebojnih srečanjih dvakrat remizirali in štirikrat zmagali, od tega trikrat zapored, a vselej z minimalno razliko 1:0, zato se tudi tokrat, kljub slabšim predstavam koprskih nogometašev, obeta zanimiv obračun. Ljubljančani bodo na Primorsko odpotovali brez Mihe Zajca, ki po poškodbi kolena čaka na pregled z magnetno resonanco, a je Darko Karapetrović, strateg zmajev, pred tekmo optimističen: “Pomembni smo mi in naša igra. Spoštujemo nasprotnika, a se ga ne bojimo. Če bomo pravi, potem se lahko nadejamo pozitivnega rezultata. Odigrati moramo pametno, agresivno in predvsem odgovorno v fazi obrambe. Za napad me ne skrbi, ker imamo dovolj tehnično podkovanih igralcev, ki lahko v vsakem trenutku ustvarijo višek na katerikoli strani nogometne površine. Koper je odlična ekipa, vendar imamo tudi mi svojo računico.”

Tudi Koprčani ne bodo popolni, saj bo domači trener Rodolfo Vanoli, ki se mu po treh zaporednih porazih že pošteno maje stolčke, pogrešal Damirja Hadžića in Anteja Mitrovića, ki morata odslužiti kazen rdečih kartonov. Matej Mavrič Rožič, novopečeni športni direktor kluba, je poudaril, da bodo morali nogometaši proti Olimpiji več pokazati predvsem v fazi organiziranja napada, ki v zadnjih tekmah ni bil na pravem nivoju, saj Koper zadetka ni dosegel že dolgih 319 minut: “Proti Olimpiji bodo fantje morali pokazati več predvsem v fazi organiziranja napada. Prva domača predstava v letošnjem prvenstvu proti Celju ni bila pravi obraz naše ekipe. V Ptuju smo proti Zavrču odigrali dobro a brez popotnice fortune. Dvakrat so naši streli končali v okviru vrat, krila pa so nam porezale tudi dvomljive sodniške odločitve. Verjamem, da bodo fantje predstavi iz minulih dveh krogov vendarle nadgradili z zadetki in tako prekinili naš strelski post. Naposled se mora odpreti tudi nam.”

Svoj prihod so v velikem številu najavili tudi člani navijaške skupine Green Dragoons, ki po bojkotu domačih tekem, moštvo Olimpije v lepem številu spremljajo na gostujočih tekmah. Današnja, kjer bo pravico delil Bojan Mertik, se bo pričela ob 20:30.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…