Po novem velikem kiksu Maribora, tokrat v Kidričevem se je za uradno spletno stran NK Maribora oglasil njegov športni direktor, Marko Šuler. Pokomentiral je tekmo proti Aluminiju, trenutno stanje v ekipi in status Simona Rožmana.


Najprej je pokomentiral nedeljsko tekmo v Kidričevem in nov poraz Maribora.

“Dejstvo je, da smo prevladovali na igrišču, ampak igra se za gole. Rezultat je tisti, na podlagi katerega dobivaš točke. Ostali smo brez točk, predvsem pa je bilo nedopustno pomanjkanje agresivnosti. Vemo, kakšne so tekme proti Aluminiju, tukaj se je treba ‘pofajtati’, nisem pa videl na igrišču nikogar, ki bi se zoperstavil na takšen način.”

Sledil je komentar na 13 prejetih zadetkov na osmih tekmah.

“Podatek je porazen in veliko pove. Osnova v nogometu je obramba, v našem primeru pa ne moremo govoriti o vratarju ali obrambi. Celotna ekipa v fazi obrambe stori premalo. Če fantje ne bodo stopili skupaj in zagrizli, bomo imeli težave tudi v prihodnje. Če se ekipa ne bo začela metati na glavo, ne bo uspeha. Kajti drugače Maribor ne zna in na drugačen način ni dosegel ali osvojil ničesar.”

Dotaknil se je tudi statusa Simona Rožmana.

“Situacija zagotovo ni prijetna, a ni nerešljiva. V takšnih trenutkih rad pogledam nazaj in zgodovina govori, da je bil Maribor najmočnejši, ko je bilo najtežje. Ker se znamo odzvati in mobilizirati. Zato je Maribor ne samo kot klub, ampak tudi kot mesto nekaj posebnega. Verjamem, da lahko Simon Rožman izpelje zadevo, kot si vsi skupaj želimo. Dela se dobro, trud se mora obrestovati na ustrezen način. Vedeli smo, da bodo vzponi in padci, ko smo se lotili tega projekta. Šli smo v zgodbo, ki ni lahka in bi jo malokdo upal izpeljati.”

Med drugim je poslal tudi sporočilo v slačilnico.

“Treba je verjeti v projekt. Sam verjamem v ekipo, bodo pa morali verjeti tudi fantje. V takšnih trenutkih moramo nazaj k osnovam, da ti nogomet začne vračati. Boljše ekipe od naše ne vidim v ligi. Takšnih trenutkov, kot jih zdaj prestajamo, je bilo v klubski zgodovini že ogromno. Prišel sem v Maribor zaradi te prepoznavne miselnosti že kot igralec. Ko je redkokdo verjel, da lahko igramo Ligo prvakov. Pa smo jo! Nato smo doživeli težek udarec proti Astani in so le redki verjeli, da lahko ponovimo uspeh. Pa smo se čez dve leti znova uvrstili v Ligo prvakov! Sprejemamo kritiko, je upravičena. Od navijačev, javnosti, vseh, ki jim je mar za NK Maribor in si ne pihamo na dušo po nepotrebnem. Verjamem, da bomo na koncu sezone, kjer želimo biti. Treba je verjeti v zadeve, ki jih počnemo. Ko verjameš, je igrišče edino merilo. V klubu smo si enotni, pričakovanja so visoka. Zavedam se, da je pot do uresničitve cilja vse prej kot preprosta. Bom pa verjel do konca. V primeru Maribora je zgodovina zelo poučna. Rim ni bil zgrajen v enem dnevu, tudi naša zgodba ne bo sestavljena čez noč. Tisti, ki poznajo Maribor, se zavedajo, da smo drugačni. Da se znamo odzvati in biti samokritični, ko se znajdemo pred ovirami. To pa je zdaj naša naloga, moja, trenerjeva, klubska, da povlečemo prave poteze. Vsi skupaj lahko postavimo zadeve na pravo mesto in gremo v pravo smer.”

Za konec pa še komentar na zamenjavo v strokovnem štabu.

“Po sporazumni prekinitvi pogodbe z Alešem Kačičnikom, ki se mu zahvaljujemo za prispevek in delavnost, ki jo je vložil v obdobju skupnega delovanja, smo morali poiskati novo rešitev. Potrebovali smo dopolnitev strokovnega tima. Želeli smo, da vlogo prevzame nekdo, ki pozna klub in je deloval v klubu. Odločili smo se za Radovana Karanovića, ampak ne mimo trenerja ali v nasprotju z mnenjem Simona Rožmana. Radovan ima znanje in izkušnje, izpolnjuje zahtevane kriterije ter lahko doda svoj delež. Gremo naprej z novo energijo in z namenom, da naredimo vse, da pripeljemo ekipo na nivo, katerega želimo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nukić usoden za Domžalčane

Večerni dvoboj Prve lige Telemach je bil rezerviran za Olimpijo in Domžale, moštvi sta se …