To je vprašanje, ki si ga zastavljamo ob pogledu na tribune stadiona v Stožicah po seriji zadnjih štirih domačih tekem ljubljanske Olimpije, na katerih se je po uradnih podatkih zbralo vsega 2400 gledalcev oziroma dobrih 600 na tekmo, realno pa še nekaj manj.


Rekord pripada tekmi med Olimpijo in Aluminijem, ki si jo je po uradnih podatkih ogledalo kar 800 gledalcev. Zadnjo tekmo proti Krčanom si je bojda ogledalo 600 gledalcev, medtem ko je dvoboj proti Goričanom na tribune Stožic privabil vsega 400 Ljubljančanov. 600 gledalcev si je ogledalo tudi povratni dvoboj polfinala pokala proti Aluminiju, na katerem je Olimpija potrdila uvrstitev v finale.

A potrebno je poudariti, da pri omenjenih podatkih gre seveda za uradne (navzgor) zaokrožene številke. Glede na zbrane video/foto podatke je povsem mogoče priti do zaključka, da se je na omenjenih dvobojih le stežka skupaj zbralo več kot tisoč gledalcev. Zdi pa se, da Olimpija ne zanima več samo ljubljanskih navijačev, ampak tudi novinarjev ne, saj je na novinarskih konferencah ob koncu tekem število prisotnih v zadnjem obdobju redno mogoče prešteti na prste samo ene roke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…