23. krog 1. slovenske nogometne lige
Koper: Stadion Bonifika. Gledalcev: 400. Sodnik: Matej Jug.
KOPER 2:2 RUDAR
Blažič (47.), Brečevič (57.); Firer (6.), Eterovič (52.)
RK: 44. minuta Kašnik/Rudar


 

Postavi obeh moštev:
Koper: Nenezić, Blažič, Guberac, Brečević, Popović (56. min. Pučko), Galešić, Bradaschia, Rožič Mavrič, Hadžić, Palčič (73. min. Mendy), Čovilo. Trener: Rodolfo Vanoli.
Rudar: Rozman, Bubalović, Jeseničnik, Rošer (47. min. Berko), Firer, Črnčič (86. min. Klinar), Jahić, Kašnik, Bratanović (64. min. Rotman), Radujko, Eterović. Trener: Jernej Javornik.

Moštvi sta srečanje začeli zelo ostro, saj so si v uvodnih minutah prekrški kar sledili, tako so po prekršku nad Radujkom knapi prišli do prostega strela, po katerem so v 6. min. s strelom Ivana Firerja z glavo prišli do vodstva z 0:1. Sledilo je petnajst minut igre na polovici gostov in poskusi Guberaca, Mavrič Rožiča in Galešiča, ki pa so bili neuspešni. Nato se je Rudar nekoliko otresel pritiska in prek Črnčiča prišel tudi do priložnosti, a je te streljal mimo vrat. Na drugi strani je bil nenatančen tudi Palčič. Sledila sta dva poskusa Bratanoviča in dve uspešni obrambi Nenezića, ta je bil na mestu tudi po poskusu Črnčiča in Jeseničnika, mimo vrat pa je meril Rošer. V 44. min. je Kašnik s prekrškom zaustavil prodirajočega Galešića, za kar ga je Jug nagradil z rdečim kartonom. V sodnikovem podaljšku so Koprčani izkoristili šok po izključitvi Kašnika in po kombinaciji iz prostega strela prek Mihe Blažiča s strelom v levi spodnji kot Rozmanovih vrat izenačili na 1:1.
Koper je številčno premoč želel izkoristiti takoj na začetku drugega polčasa, a je bil Rozman po strelu Popovića na mestu, isti igralec je v drugo meril mimo vrat. V 51. min. pa šok na Bonifiki, Palčič je podrl Firerja in Jugu ni preostalo drugo, kot da pokaže na najstrožjo kazen. Enajstmetrovko je izvedel Mate Eterović in jo z zanesljivim strelom v desni spodnji kot Nenezića tudi realiziral za 1:2. Veselje gostov je bilo kratke sape saj so domačini v 57. min. po Bradaschia in z močnim strelom Ivana Brečeviča izenačili na 2:2. V nadaljevanju srečanja so nekoliko več od igre tudi zaradi številčne premoči imeli domačini, vendar so bili v zaključku akcij nezbrani, najlepšo priložnost za vse tri točke pa so si v 90. min. pripravili gostje, ko je Klinar, ki je vstopil nekaj minut pred tem preigral tudi vratarja, a je njegov strel z gol črte odbil Hadžić. Glede na prikazano, je končni rezultat tudi povsem pravičen.

Avtor: Darko Hidič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od 
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…