Danes čaka Velenjčane prva tekma 2. predkroga kvalifikacij za uvrstitev v Ligo Europa. Nasproti jim bo stal romunski predstavnik Steaua iz Bukarešte. Gre za najuspešnejši romunski nogometni kolektiv, saj so v svoji zgodovini osvojili kar 26 naslovov prvakov, ter se 22 krat veselili naslova pokalnih prvakov Romunije.  Romuni so v svoji bogati tradiciji osvojili tudi Ligo prvakov, kot prvi vzhodno evropski predstavnik, leta 1986 so v finalu premagali Barcelono.


Velenjčani so v 1. predkrogu kvalifikacij suvereno ugnali sanmarinski Tre Fiori s skupnim rezultatom kar 10:0. V preteklem vikendu pa v 1. Krogu PLTS doživeli pravi mali polom proti Mariborčanom, ki so jih na svojem stadionu odpravili s kar 5:0. To tekmo, so morali varovanci Marijana Pušnika torej čim prej pozabiti, ter se osredotočiti na današnji dvoboj z Romuni. Po zadnjem treningu je domači kapetan Damjan Trifković, poudaril, da so Romune dobro analizirali in da se v srečanje odpravljajo dobro pripravljeni: »Čaka nas težak nasprotnik, mi smo ga dobro analizirali. Mislim, da smo pripravljeni. Povabil bi tudi vse gledalce in naše navijače, da se nam pridružijo v čim večjem številu.«

Tudi Romuni v začetek prvenstva niso vstopili povsem po svojih željah, saj so v soboto morali priznati premoč Astri Giorgiu.

Srečanje na stadionu Ob jezeru se bo danes pričelo ob 17.30 uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Radomelj se seli v Srbijo

Spartak iz Subotice bo okrepil 25-letni vezist Radomelj, Marko Žulj. Žulj je v Radomlje pr…