Jutri ob 18.00 se bosta v Kidričevem udarila Aluminij in Rudar. Obe moštvi sta spomladanski del prvenstva začeli s porazoma. Kidričane je v Celju z dvema zadetkoma pokopal Mitja Lotrič, Rudar je bil neuspešen na gostovanju v Kranju. Točka na derbiju je tako bila dovolj, da je Maribor na drugem mestu lestvice prehitel rdeče-bele, po drugi strani pa Knapi ostajajo trdno na zadnji poziciji in so še brez zmage.


Varovanci Andreja Panadića bodo to iskali v Kidričevem, proti motiviranim Šumarjem pa jih čaka težka naloga. Eden izmed stebrov Aluminijeve obrambe, ki je tekmo v Celju zaradi kazni rumenih kartonov gledal s tribune, Nemanja Jakšić je napovedal zmago domačinov: “Zavedamo se da je pred nami naporen ritem, ampak tako kot za nas je naporen ritem za vse. Komaj čakam, da se tekma z Rudarjem začne, da popravimo bled vtis, ki smo ga pustili na uvodni tekmi proti Celju. Zagotovo nas čaka naporna tekma, ampak verjamem, da bodo tri točke ostale v Kidričevem.”

Aluminij, ki se mu je na tekmi v Celju poznalo pomanjkanje stabilnosti v zadnji vrsti ob odsotnosti Ilije Martinovića, je z 1:2 v Velenju slavil na zadnjem obračunu jutrišnjih tekmecev. Zadnje srečanje v Kidričevem se je končalo z rezultatom 1:1, s katerim jutri najverjetneje ne bi bil zadovoljen nihče.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Florijan Ropert
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čontala: Dogajanja v zvezi z Zalokarjem ne želim komentirati

Pred včerajšnjim obračunom med Muro in Mariborom je za nekaj nemira v taboru črno-belih po…