Edina sobotna tekma v 2. krogu PLTS prinaša dvoboj v Kranju, kjer se bosta na stadionu Stanka Mlakarja pomerila domači Triglav in Aluminij iz Kidričevega. Slednji prihajajo na Gorenjsko z dobro popotnico, potem ko so v prvem krogu proti Celju vknjižili vse tri točke.


Kranjčani so v uvodu na prvenstvo na težkem gostovanju v Murski Soboti predstavili nekoliko osveženo in pomlajeno ekipo, ki se je dobro uprla novincu ligi ter se ob koncu dvoboja veselila osvojene točke. Tokrat bodo vse tri lovili proti Kidričanom, s katerimi so lani praktično do zadnjega kroga bili boj za direktni obstanek v ligi: V minuli sezoni nam je Aluminij vzel ogromno živcev, ob tem pa še pomembne prvenstvene točke. Ampak menim, da to tokrat ne bo igralo nobene vloge. Naša ekipa je mlada, ampak izkušenejša za eno leto igranja v prvi ligi, tako da bomo dali vse od sebe in poizkusili zadržati vse točke doma,” je za uradno spletno stran orlov dejal mladi napadalec Tilen Mlakar.

 V prejšnji sezoni so Kidričani dobili prav vse štiri dvoboje proti Triglavu, edina prvoligaška zmaga Kranjčanov nad današnjim nasprotnikom pa sega v leto 2012. Kljub temu Mlakar samozavestno in odločno napoveduje boj za vse tri točke: “Pričakujemo, da doma ostanemo neporaženi. Moramo pokazati kdo je v Kranju doma in nedvomno je želja, da na domačem stadionu poskušamo vsakemu nasprotniku odvzeti celoten paket treh točk.”

 Pri Aluminiju bodo po drugi strani prav gotovo želeli nadaljevati pozitivno serijo proti Kranjčanom ter ob tem še nadgraditi rezultat iz prvega kroga, potem ko so kljub zaostanku na domačem terenu preobrnili izid proti Celjanom in se ob koncu veselili prvih treh točk. Šumarji so v minuli sezoni bili med slabšimi gostujočimi ekipami in so na tujem samo štirikrat osvojili poln izkupiček, a ravno v Kranju v obeh primerih bili stoodstotni. Ali bodo tokrat nadaljevali serijo?

Naš tip: 0

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…