Aluminij je z včerajšnjo zmago nad Rudarjem naredil nov pomemben korak proti osmemu mestu, ki kot zadnje omogoča neposreden obstanek v prvoligaški konkurenci. Kidričani so zaostanek za sedmimi Velenjčani zmanjšali na ulovljive štiri točke, vmes so pa še nogometaši Krškega, ki šumarjem bežijo zgolj za točko.


Po tekmi je domači trener Slobodan Grubor z razlogom sijal od zadovoljstva. “Zelo težka tekma za nas. Celoten teden smo podredili tej tekmi. Vedeli smo, da Rudar igra bolje na gostujočem terenu. Dobro smo se postavili na terenu, čestitam tudi svojim igralcem in mislim, da je zmaga s 3:0 popolnoma zaslužena,” je dejal Rečan na kidričevski klopi. Hiter zadetek Aluminija je narekoval tudi nadaljevanje tekme, s čimer se je strinjal tudi domači trener: “Dali smo hiter zadetek, zato je bilo za nas več prostora ob spoznanju, da se bo moral Rudar postaviti višje, kar bo nam omogočalo protinapade. Ob tem, da je tudi njihova zadnja linija počasnejša. Seveda je na igro vplival tudi rdeči karton, toda Rudarju nismo pustili veliko priložnosti, tako da je zmaga popolnoma zaslužna.”

Če so bili domačini zadovoljni z opravljenim, pa nogometašem Rudarja po zmagi pred dvema krogoma proti ljubljanski Olimpiji v nadaljevanju prvenstva ne gre po načrtih. Dva visoka poraza sta nekaj, kar je zaskrbelo tudi gostujočega trenerja Vanjo Radinovića, saj se je tudi Rudar znašel v nevarnih vodah: “Ponovila se nam je že druga tekma zapored, v kateri smo skoraj v enaki minuti prejeli gol. V trenutku, ko kontroliramo ritem igre, ko imamo kontrolo nad žogo, dobimo gol po slabi transformaciji v obrambo. S tem zelo zgodaj v tekmi dovolimo tekmecem, da gre tekma v situacijo, ki si ga ne želimo. Mislim, da je rezultat glede na prikazano previsok, ker smo drugič zapored imeli igralca manj. V prejšnji tekmi zaradi poškodbe, tokrat zaradi rdečega kartona. Po izključitvi je bilo potrebno improvizirati. Imeli smo nekaj priložnosti, med drugim je Dominik Glavina zadel prečnik, toda nismo zadeli in zmaga je ostala Aluminiju.”

“Zaslužili smo si zmago. V prejšnjem tednu smo veliko časa namenili preučevanju nasprotnika. Najbolj pomembno je bilo, da smo dobili t.i. druge žoge, kar je bilo proti Rudarju izjemno težko, saj gre za eno od fizično najbolj močnih ekip v ligi. Zadeli smo že takoj na začetku tekme ter tako imeli igro pod svojo kontrolo. Na začetku smo se še malo lovili, a je potem igra stekla,” je razlagal Blaž Kramer, čigar hiter zadetek v sedmi minuti je določil nadaljno dogajanje v Kidričevem. Po tem zadetku je bilo domačim lažje, kar sta potdrila tako Grubor kot Kramer. Gostje so morali stopiti višje, Kidričani pa so to dejstvo izkoričali in tekmo mirno pripeljali do konca z visokim rezultatom.

“Odlično smo vstopili v tekmo, gol nas je dvignil, čeprav smo zatem malce padli in v določenem trenutku je bil Rudar boljši. Tekmo je odločil rdeči karton, ki nam je dal veter v hrbet, po drugem in tretjem zadetku pa je bilo precej lažje igrati. Mislim, da smo zasluženo vzeli vse tri točke,” pa je po zmagi priznal Nemanja Jakšić, ki je dodal, da bodo Kidričani reprezentančni premor izkoristili za dodatno pripravo na morebitno presenečenje v Domžalah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…