Kljub počitnicam igralcev aktualnih državnih prvakov pa v klubskih pisarnah ne poznajo premora. Tako je pred nekaj trenutki športni direktor vijoličastih Zlatko Zahovič uradno potrdil prihod dveh novincev pod Kalvarijo.


Zlatko Zahovič je obe okrepitvi našel pri nasprotnikih vijoličastih iz kvalifikacij za letošnjo Ligo prvakov. Iz Zrinjskega je Mariborčane okrepil 23-letni vratar Kenan Pirić. Iz Hafnarfjordurja pa so se vijoličasti okrepili z branilcem iz Malija, ki ima belgijski potni list. Tik pred prihodom v Ljudski vrt pa je še en nogometaš Zrinjskega, gre za 19-letnega obetavnega vezista Marijana Ćavarja.

Za uradno spletno stran aktualnih državnih prvakov je Zlatko Zahovič predstavil vse novince: »Če začnemo pri vratarju, je Kenan Pirić eden najbolj nadarjenih vratarjev v tem delu Evrope. Reprezentant Bosne in Hercegovine, ki je na klopi ob takšnem vrhunskem vratarju, kot je Asmir Begović, ima velik potencial in ni dvoma o njegovih kvalitetah. Ekipi se bo pridružil prihodnje poletje. Dogovorili smo se namreč s predstavniki Zrinjskega, da bo branil v Mostarju do konca letošnje sezone in jim pomagal do želenega naslova, potem pa se bo priključil naši ekipi in povečal konkurenco med vratnicama.

Kassim Doumbia je naš izbor v želji, da okrepimo obrambno vrsto. Na štoperskih položajih smo v končnici jesenskega dela sezone ostali s Šulerjem in Billongom, ob Uskokoviču, ki se je izkazal v pokalnem dvoboju z Olimpijo. Rajčević je poškodovan, Šme prav tako, Šuler razmišlja o prenehanju igranja, kar upam, da se še ne bo zgodilo tako hitro in morali se bomo odzvati, saj je temelj vsake uspešne ekipe trdna obramba. Pri izbiri ni bilo dileme. Vsi smo bili navdušeni po tekmah 3. kvalifikacijskega kroga, ko se je Doumbia izkazal tako v Mariboru kot na Islandiji. Spremljali smo ga in menimo, da bo pomenilo ustrezno okrepitev.«

Ob obeh okrepitvah pa se pod Kalvarijo obeta še tretja okrepitev, Zlatko Zahovič je pojasnil tudi vprašanje o prihodu še drugega nogometaša Zrinjskega: »Marijan Ćavar je eden največjih talentov v širši regiji med zveznimi igralci. Z Zrinjskim imamo potrjen dogovor in pričakujemo razplet s prihodom mladega reprezentanta Bosne in Hercegovine. Za nas je posel sklenjen, z Zrinjskim imamo dobre odnose, pri prvaku BIH delujejo resni ljudje in čakamo, da se klub ter igralci dogovorijo o prestopu.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović misli resno, svoje stvari je že spakiral

Kot poroča Ekipa SN, je Matko Obradović svojo pot pri NŠ Mura, skoraj zagotovo že zaključi…