Mariborčane jutri zvečer čaka prvo evropsko dejanje. Nasprotnik je znan, varovanci trenerja Anteja Šimundže se bodo po dveh letih znova pomerili s prvakom Bosne in Hercegovine, a tokrat seveda ne s sarajevskim Željezničarjem, temveč z Zrinjskim iz hercegovskega Mostarja. Pred jutrišnjim obračunom smo se ustavili v Domžalah, kjer igra Kenan Horić, ki se je v štirih letih igranja za člansko moštvo Čelika kar nekajkrat pomeril z jutrišnjim nasprotnikom vijoličastih.


“Branko Karačić je izkušen strokovnjak, dolgo je delal na Hrvaškem, goji napadalen nogomet,” je o 53-letnem strategu Zrinjskega, ki je v preteklosti vodil številne klube, tudi Osijek, Slaven Belupo, Cibalio, Šibenik in Široki Brijeg ter v času aktivne nogometne kariere pa izkušnje nabiral tudi z igranjem v Belgiji in Avstriji, uvodoma povedal Horić, ki pa je imel v dresu zeniškega Čelika z Zrinjskim dober izkupiček: “Ko sem sam igral še v Čeliku, smo jih na domačem igrišču uspeli premagati. Menim, da je Maribor močnejša in tudi izkušenejša ekipa, a če bodo Mariborčani nasprotnika podcenjevali, lahko naletijo na težave. Zrinjski ima na domačem igrišču prednost, saj imajo veliko in glasno podporo navijačev.”

Foto: Lado Vavpetič
Kenan Horić: “Maribor bo moral dati vse od sebe!” (Foto: Lado Vavpetič)

Moštvo Zrinjskega je poleti doživelo kar nekaj novih prihodov, saj je vodstvo kluba poskrbelo za deset novincev, a 23-letni branilec iz Zenice posameznikov poimensko ni želel izpostavljati: “Iz ekipe Zrinjskega nikogar ne bi poimensko izpostavljal. Mislim, da so njihova največja prednost timski duh in kolektivnost, kakor tudi, kot sem že omenil, njihovi navijači,” se je mostarskih navijačev še enkrat dotaknil nekdanji kapetan Čelika. Zrinjski, ki je trikratni prvak Bosne in Hercegovine, doslej večjih uspehov v Evropi nima, čeprav bodo v evropskih tekmovanjih igrali deveto sezono. Najdlje so Mostarčani prilezli v sezoni 2010/11, ko so v kvalifikacijah Evropske lige izločili kazahstanski Tobol in sanmarinski Tre Penne, v tretjem krogu kvalifikacij pa je bil s 3:5 močnejši danski Odense, v sezoni 2008/09 pa so se v zdaj že pokojnem Pokalu UEFA dobro upirali tudi portugalski Bragi. Preden se je Horić poslovil od Zenice in prestopil v Domžale, je s Čelikom trikrat zapored uspel premagati ‘Plemiće’, zato smo ga seveda povprašali po receptu za zmago: “Recept za zmago je tak, da morajo igralci upoštevati zamisli trenerja. Potrebno je odigrati na primernem nivoju, biti v pravi formi in dati svoj maksimum, s podcenjevanjem in brez maksimalnega angažmaja je težko premagati katerokoli ekipo, kaj šele državnega prvaka. Maribor bo moral dati od sebe 110 odstotkov, v kolikor se bo želel prebiti v nadaljevanje tekmovanja.”

Za konec smo branilca v šaljivem tonu povprašali še po tem, ali bo jutri morda pesti stiskal za Mariborčane, a se je Zeničanin v diplomatskem slogu izognil zanki: “Navijam za čimveč zadetkov, naj napreduje tisti, ki jih zabije več.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…