Ne gre in ne gre. Ljubljančani tudi v peti pomladanski tekmi niso okusili sladkobe zmage. Še več, po točki v dvoboju s Koprom, prvi po zimskem premoru, so zmaji pokleknili še četrtič to pomlad in serijo brez zmage podaljšali na že zajetnih šest krogov.


Obramba naslova je tako verjetno že preteklost, saj je Maribor z jubilejno 500. zmago prednost pred aktualnim prvakom povečal na že praktično neulovljivih 12 točk. A bolj kot o boju za naslov prvaka, Marijan Pušnik v tem trenutku razmišlja, kako prekiniti niz slabih rezultatov in v igro svojega moštva vnesti več sproščenosti. Korošec tudi tokrat ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev: “Izgubili smo veliko večino dvobojev, tudi drugih žog, nismo dobro igrali v polju. Preveč napak, preveč podanih žog nasprotniku in res slaba predstava.”

Razlogov za zadovoljstvo ni našel niti Kenan Bajrić, ki je včeraj odigral stoto uradno tekmo v zeleno-beli opravi. Najbrž si je želel drugačnega razpleta. “Ne vem, kje bi začel. Dogovorimo se, da bomo ‘šli’, potem pa nam v igri nikakor ne steče in prav nič nam ni steklo. Poskusili smo na vse načine, da bi to izboljšali, vendar nam ne gre,” so besede Bajrića, ki verjetno povedo vse o vzdušju, ki v tem trenutku vlada v zmajevem gnezdu. Zmaji so daleč od tega, da bi bruhali ogenj, zdi se, da je ta ugasnil že po porazu v Ljudskem vrtu. “Kaznuje nas vsaka najmanjša napaka. Trudimo se in se borimo, vrnemo se v igro, potem pa nas kaznujeta vsaka napaka in vsak strel,” priznava Bajrić.

Kako naprej? Domžale so le še točko za sosedom in zdaj Olimpiji že pošteno dihajo za ovratnik. “Glave so še vroče, to moramo prespati in jutri bomo videli. Moramo se resno pogovoriti,” je pred klubsko kamero zaključil nekdanji mladi reprezentant Slovenije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…