Avstrijski drugoligaš Horn je predstavil dve okrepitvi, ki ju je pripeljal iz slovenske prve lige. Ekipa iz severa Avstrije je v svoje vrste zvabila Jona Šporna in Antonia Azinovića.


Šporn je v prejšnji sezoni branil barve Mure in je za črno-bele v prvi ligi zbral 24 nastopov. Triindvajsetletni centralni vezist je do marčevske prekinitve tekmovanja bil eden od nepogrešljivih členov ekipe Anteja Šimundže, nato pa je ob veliki konkurenci, na svojem igralnem položaju, izgubil mesto v začetni enajsterici in predvsem v pokoronskem obdobju ni več igral toliko kot bi si sam bržčas želel. Šporn, ki je v Sloveniji nastopal še za Dravo in Celje, je s Prekmurci sporazumno prekinil pogodbo in v Avstrijo odhaja kot prost igralec.

V Horn pa se seli tudi vezist Antonio Azinović, ki je v prejšnji sezoni uspešno igral za sežanski Tabor. Devetindvajsetletni Hrvat je za Kraševce igral vse od sezone 2017/18, v prejšnji pa je med slovensko prvoligaško elito zbral 32 nastopov in se enkrat vpisal med strelce. Bil je tudi kapetan kluba.

Horn je v prejšnji sezoni avstrijske druge lige zasedel skromno 13. mesto v konkurenci 16 klubov. Ekipa je od leta 2015 v 49% lasti japonskega nogometnega zvezdnika Keisukeja Honde oziroma njegovega podjetja, ki ga upravlja skupaj s svojima bratoma.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Janjičić z izjemnim strelom spet odrešil Celje (FOTO)

Zadnja tekma 11. kroga v Prvi Ligi Telemach je prinesla obračun med drugouvrščenimi Celjan…