Márkó Futács in Goran Milović sta novi okrepitvi Olimpije

Olimpija je po odslovitvi trenerja Sava Miloševića oznanila tri okrepitve. Prva je bil stari znanec Ljubljančanov Dino Skender, ki se vrača na mesto trenerja. Poleg njega pa sta v Ljubljano prispela še branilec Goran Milović in napadalec Márkó Futács. Kdo sta novi okrepitvi?


Goran Milović je hrvaški nogometaš, ki je svoje korake v nogometu začel pri RNK Split. 32-letnik je za RNK Split igral med leti 2008 in 2012, ko so igrali v prvi hrvaški ligi. Na osemdesetih tekmah je dosegel 8 golov, nato pa se za naslednja štiri leta preselil k mestnemu rivalu Hajduk Split. Za Hajduk je vpisal 115 nastopov in se leta 2015 veselil tudi vpoklica v hrvaško reprezentanco. Sledile so epizode na kitajskem v klubu CQ Lifan, NK Osijeku in belgijskemu KV Oostendeju. Konec leta 2020 pa je prišel v Ljubljano in na osmih tekmah oblekel dres Olimpije. Zdaj se po polovici sezoni za Madžarski Diósgyőri vrača v Ljubljano.

Veliko več pozornosti pa je požel prihod Márka Futácsa, 31-letnega madžarskega napadalca. Svojo prvo profesionalno pogodbo je leta 2009 podpisal z drugo ekipo Werder Bremna. Dve leti kasneje je odšel na Otok in tam igral do leta 2014. Za Portsmouth je na 29 tekmah dosegel pet golov, za Leicester City pa je bil na devetih tekmah natančen enkrat. Po dveletnem postanku v Turčiji pri klubu Mersin Idmanyurdu je odšel k našim južnim sosedom. Za Hajduk Split je v dveh sezonah in 37 tekmah dosegel 29 golov. Po tem se je preselil v Fehervar in tam v enakem številu tekem dosegel šestnajst golov. Letos je igral še za madžarski Zalaegerszeg in na šestnajstih tekmah dosegel šest golov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žiga Kastelic
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elšnik: Želimo dokazati, da sobotna zmaga ni bila slučaj

Po prvenstvenem obračunu Kopra in Olimpije, ki so ga z minimalno zmago dobili Ljubljančani…