Po napornem savinjsko-šaleškem derbiju so Celjani tudi v tekmi z Domžalčani nadaljevali pomladansko serijo brez poraza. Tokrat so Domžalčanom na domači zelenici Arene Petrol odščipnili točko, za katero je v izdihljajih dvoboja zadel Elvedin Džinić, po tem ko je Matica Kotnika že v uvodu drugega polčasa po strelu z bele točke matiral nekdanji grof Ivan Firer.


Tako Jovićević kot Rožman sta močno spremenila svoji enajsterici, Domžalčani so zaigrali v praktično povsem spremenjeni zasedbi, saj so s kotičkom očesa že pogledovali proti torkovi pokalni preizkušnji s Krko. “Vstopili smo v hud tekmovalni ritem in potrebno je razmišljati racionalno. Prva enajsterica je bila močno spremenjena, a so vsi nogometaši, ki so tokrat dobili priložnost, korektno opravili svoje delo,” je po neodločenem izidu in vknjiženi točki, s katero so rumeni vsaj do današnjega popoldneva skočili pred Olimpijo, poudaril Simon Rožman.

“Glede na našo ambicioznost in status, ki ga želimo imeti v Sloveniji, smo z razpletom tekme nezadovoljni. Veliko pa je bilo tudi dobrih stvari, ki so se nam zgodile predvsem v prvem polčasu, ki mi ne gre iz glave. Če bi izkoristili priložnosti, ko so bili Celjani na kolenih, bi bilo nadaljevanje tekme lahko povsem drugačno,” je nadaljeval gostujoči trener, ki se je že ozrl tudi proti torku: “Krka je pred kratkim zamenjala trenerja, zato je vse skupaj še nekoliko negotovo. Naša strokovna služba daje vse od sebe, da se na njih dobro pripravimo. Kljub vsemu se na tekmeca pretirano ne bomo ozirali, saj želimo igrati svojo igro.”

Foto: Jure Banfi

“Pohvalil bi obe ekipi. Po težkih tekmah med tednom je bilo za regeneracijo malo časa. Opravili smo nekaj rotacij, prav zaradi tega obstaja konkurenca znotraj ekipe. V ta namen treniramo in ustvarjamo kombinacije, da lahko v takšnih situacijah vsi reagirajo optimalno, da se razumejo metode, koncepti in principi. Želeli smo ponuditi priložnost nekaterim igralcem, ki so do sedaj igrali manj. Videl sem nekatere pozitivne trenutke, vendar uigranost morda ni bila na nivoju. Nismo bili agresivni, manjkalo nam je, da bi povezali podaje, spremenili igro, zamenjali stran in prišli do izrazitejših priložnosti. Domžalčani so imeli dve, tri priložnosti, s katerimi bi nam otežili delo,” je uvodoma dejal domači strateg Igor Jovićević.

Zagrebčan na klopi Celja je bil izključen tik pred koncem srečanja, ko ga je razhudila še ena v nizu spornih odločitev sodnika Kajtazovića. “V drugem polčasu je na potek tekme vplivala enajstmetrovka, za katero menim, da je bila preostro dosojena. Ampak to nam je dalo zagon, ker nismo imeli več ničesar izgubiti. Poskusili smo z menjavami, tudi s spremembo sistema. V napad smo poslali več igralcev, odprli smo se po bočnih položajih, kar je dalo rezultat. Želel bi se zahvaliti svojim igralcem za karakter, navsezadnje smo igrali proti Domžalam, ki jih zelo cenim. Moram poudariti, da je proti njim zelo težko igrati. Nazadnje smo odigrali lepo tekmo in izgubili, tokrat pa je bila igra manj lepa, a smo dobili pomembno točko za naš ekipni duh. In to je tisto, k čemur najbolj težim, da igralci umirajo drug za drugega. Kdor tega ne razume, pri meni ne bo igral,” je analitično in trezno svojo ekipo ocenil celjski strateg.

Damir Hadžić je še dodal: “Vedeli smo, kaj nas čaka, da bo to tekma težka, tudi vreme je bilo tako, da ni dopuščalo tempa. Trda tekma, na koncu smo zasluženo osvojili točko. Če bi v prvem polčasu prej zadeli, bi se morda tekma odvila drugače. Naredili smo dobro pripravo za tekmo, da smo se bolje uigrali ter da se na igrišču to že kaže v sami igri. Pridno zbiramo točke, vemo, kakšen je cilj.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…