Iztok Kavčič je svoj debi na novogoriški klopi zaključil z zmago ter Gorico popeljal do prve zmage nad višjeuvrščenim moštvom na prvenstveni lestvici. Zavrčani pa so tudi danes nadaljevali s slabo tradicijo proti Goričanom. Tako po šestih medsebojnih tekmah ostajajo pri le enem osvojenem remiju ter enem doseženem golu. Tekmo, ki je bila dokaj živahna, je spremljalo malo število gledalcev, a so lahko ti domov odhajali dobre volje.


Prvo priložnost so imeli domači že v prvi minuti srečanja, ko je po desni strani lepo prodrl Osuji, poslal predložek v sredino, a je Žigon meril visoko čez gol. Še lepšo priložnost so imeli v 4. minuti gostje, ko se je po globinski žogi Kresinger znašel sam pred Simčičem, ampak po lob udarcu žoga zletela čez gol. Goričani so povedli v 9. minuti. Po podaji iz kota so gostje žogo odbili le do Vetriha, ki je z desne strani poslal predložek v sredino, kjer je bil najvišji Johnson in z glavo zadel v levi spodnji kot gola gostov, domače pa povedel v vodstvo. Sledilo je obdobje bolj umirjenega nogometa, ko gledalci niso videli resnejših priložnosti. Kresinger je poizkušal z glavo, na drugi strani debitant je Taider meril iz prostega strela, a sta bila oba poizkusa nenatančna in končala mimo gola. V 41. minuti pa je lepo priložnost za domače zapravil Arčon. Po podaji Taiderja je na levi strani igrišča lepo preigral gostujočega branilca, nato pa sam prihitel pred gostujoča vrata, kjer je z 11 metrov streljal na bližnjo vratnico. Gostujoči vratar Ranilović je bil vseeno zmagovalec dvoboja ter žogo poslal v kot.

Drugi polčas ni bil več tako živahen kot prvi, je bil pa zato precej bolj napet in živčen, včasih tudi zaradi spornih odločitev sodnika Žganca. Prvo pol priložnost je imel v 52. minuti Arčon, a je po predložku preblago streljal z glavo. Že v naslednji minuti so imeli najlepšo priložnost gostje, ko je Sambolec po kotu z glavo zadel prečko goriških vrat. Tudi v nadaljevanju srečanja so bili nevarnejši gostje, a do resnejših priložnosti niso prišli, domačini pa so poizkušali umiriti igro. Haložani so v 79. minuti preko Antoleka uspeli doseči zadetek, a je bil na njihovo žalost slednji v prepovedanem položaju. V končnici tekme je po lepem protinapadu znova zaključil Antolek, a je njegov strel ubranil Simčič. V naslednjem napadu pa je po grobem startu nad Džuzdanovićem rdeči karton dobil Dugolin. Do konca tekme so Goričani zdržali ter zabeležili svojo četrto zmago v sezoni.

Goričani so lahko zadovoljni z zmago, tudi igra ni bila slaba, ampak še vedno prelahko zapravljajo priložnosti. Pred zimskim premorom jih naslednji konec tedna doma pričakujejo Domžale, v zadnjem jesenskem krogu pa gostujejo v Novem mestu. Za goste so kot kaže domačini zakleti, kajti spet jim ni uspelo slaviti, še manj, niti zatresti mreže. Predvsem lahko obžalujejo zamujeno priložnost iz uvoda tekme, ki bi lahko spremenila potek tekme. Do konca jesenskega dela jih čakata še dve gostovanji. Najprej gostujejo v Celju, nato pa še v Velenju.

Avtor: Rok Fakin

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…