Maribor jutri čaka tekma v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa, kjer bodo želeli proti predstavniku Finske, HJK Helsinkom priti do čim boljšega rezultata. Pred jutrišnjo tekmo je za Sportklub pričakovanja strnil strateg vijoličastih, Radovan Karanović.


“Naša želja je, da bomo mi tisti, ki bomo s kratkimi podajami skušali priti do zaključka akcije. Želim si, da smo bolj direktni v igri proti nasprotnikovemu golu, po drugi strani pa moramo biti zelo pozorni, saj si ne želim spremljati divjega nogometa. Skozi celo tekmo želim, da imamo nadzor v posesti žoge,” je načrte predstavil Karanović.

“Najpomembneje je, da v klubu vemo, kje se nahajamo. Nemogoče je, da stvari uskladimo čez noč. Smo v položaju, ko okoli nas ne želim negativne energije. Vem, da bomo čez čas spet videti tako, kot moramo. Zdaj žal še nismo v luči, v kateri se želimo videti. A žal časa ni, kar pa ne pomeni, da smo prvenstvo dali na stranski tir. Stvari skušamo rešiti na najboljši način, je pa razumljivo, da prihaja do vzponov in padcev,” je še dodal trener Maribora.

Na tekmi bo v kadru že nova okrepitev, Marin Laušić, po lažji poškodbi pa se vrača tudi Marko Božić. “Manjkal bo le Rok Sirk. Težko je reševati določene težave, zato stanje ni optimalno, a je, kar je.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Evropska liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najhitrejši nogometaš bosanske lige prihaja v Slovenijo

Danilo Šipovac bo za sezono 2022/23 s strani Zrinjskega posojen slovenskemu prvoligašu iz …