V prijetnem sončnem vremenu so si ljubitelji na koprski Bonifiki lahko obetali dobro predstavo obeh ekip. Tokrat je domači trener začel z zelo napadalno postavitvijo, medtem, ko je gostujoči trener Šimundža ostal pri standardni postavitvi 4-4-2. Obe ekipi sta se že dvakrat srečale v tej sezoni in obe tekmi so dobili Koprčani s 4:1 in z 2:3 v Murski Soboti. Zato smo lahko s polnim optimizmom pričakovali zadetke tudi na tej tekmi in jih dobili, tudi pravi evrogol. 


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 25. krog. Glavni sodnik: Andrej Žnidaršič.
Koper: Bonifika, 400 gledalcev.

LUKA KOPER 3:1 MURA 05
Strelci: Štulac (14), Galešić (61, 88); Šimić (86)

Luka Koper: Nenezić, Mavrič-Rožič (od 77. Bradaschia), Hadžić, Blažič, Pučko, Palčič, Galešić, Štulac (od 82. Perger), Brečević (od 90. Lotrič), Črnigoj, Čovilo. Trener: Rodolfo Vanoli. 

Mura 05: Draković, Majer, Rep, Vaš (od 55. Ploj), Travner, Šimić, Mörec, Barbič, Kurbus (od 60. Vinko), Sačer, Maruško. Trener: Ante Šimundža.

 

V uvodnih minutah je srečanje potekalo dokaj enakovredno, Muraši so poizkušali predvsem z visokimi podajami in protinapadi, medtem, ko so Kanarčki s hitrimi, kratkimi podajami poizkušali ustvariti igralca viška in tako priti do priložnosti. Že na začetku je bilo jasno, da bo tekma zelo borbena in dokaj zaprta, saj so Muraši zelo dobro pokrivali svojo polovico igrišča. Kljub temu so v 2. minuti prvi kot izvedli prav črno beli, po predložku iz kota je do priložnosti prišel Saćer a je meril preko gola. Vse do 15. Minute so kot že rečeno črno beli lepo zapirali prostor, v 15. minuti pa je po levi strani pobegnil Pučko in lepo podal v kazenski prostor, branilci Mure so žogo odbili, vendar je žogo, na okoli 17 metrih, lepo, s prsmi zaustavil Leo Štulac in z natančnim strelom ugnal nemočnega Drakoviča. Po prejetem zadetku so Muraši prišli le malce več do žoge, napadali vrata Nenezića, vendar pa je močan strel Kurbusa, zletel mimo vrat Nenezića. Nato so Koprčani le umirili igro, še naprej pa smo lahko spremljali zelo borbeno igro obeh moštev. Nato je v 25. minuti tekme Pučko po levi strani lepo preigral in prišel do lepega strela, vendar je Drakovič strel uspel zaustaviti. Le par sekund kasneje so Kanarčki izvajali prosti strel, po predložku pa je v kazenskem prostoru prišel do strela z glavo Štulac, vendar je bil Drakovič na pravem mestu. Le minuto kasneje pa hiter protinapad Mure, Saćer je imel priložnost za strel iz leve strani kazenskega prostora, vendar je žoga zletela mimo vrat. Do konca polčasa je ostalo pri izidu 1:0 za Kanarčke, ki so zasluženo vodili v prvem polčasu. V prvem polčasu bi veljalo izpostaviti danes razigranega in strelsko razpoloženega Lea Štulca.

Drugi polčas nam je prinesel pravo razburljivo končnico. Že na začetku drugega polčasa, je po prelepi akciji Črnigoj poizkušal iz desne strani, vendar je žoga za las zletela mimo gola. Nato je sledila prekrasna akcija hitronogega Pučka, ki je lepo ukradel žogo igralcem Mure, pobegnil po levi strani in prišel v mat situacijo z Drakovičem, vendar je le nastreljal slednjega. Le nekaj minut kasneje so Koprčani izvajali kot, žoga se je v kazenskem prostoru odbijala, najbolj spreten je bil Matej Mavrič-Rožič, ki je poizkusil z močnim volejom, vendar je Drakovič tudi tokrat uspel žogo izbiti v novi kot za Koprčane. Minuto kasneje pa zelo lepa akcija, ki bi se lahko končala s še lepšim zadetkom. Kot so izvajali igralci Kopra, po dolgi natančni podaji je Pučko z glavo lepo podal do Brečeviča, ki je poizkusil z atraktivnimi škarjicami, vendar zgrešil žogo. Nato so končno Muraši zapretili. Rajko Rep je lepo pobegnil po levi strani in poslal po tleh predložek v kazenski prostor, vendar je Nenezić v zadnjem trenutku žogo izbil pred igralcem Mure. Sledila je 61. minuta in zadetek za Kanarčke. Galešić si je lepo priboril strel iz kakšnih 25 metrov, močno in natančno streljal ter zadel levi spodnji kot Drakovičevih vrat. Drakovič bi vsekakor lahko spretneje posredoval pri omenjenemu strelu. Vse je že kazalo na to, da bodo Muraši pokleknili tudi pred Koprom, vendar so v zadnjih 15. minutah tekme pritisnili na vso moč. Tako so črno beli imeli lepo priložnost po izvajanju kota, ko je odbijajoča žoga prišla do Repa, ta je poizkušal z močnim strelom iz daljine, vendar je bil tudi tokrat Nenezić dobro postavljen. Le minuto kasneje, po napaki branilcev Kopra, je Alen Ploj imel izvrstno priložnost za zadetek, vendar je tudi tokrat Nenezić odlično reagiral in strel z glavo ubranil. Nato je prišla 86. minuta in prosti strel Murašev, ki je izgledal ne nevarno. K žogi je hitro stopil Šimić, vzel zalet in močno strelja ter zadel neverjeten gol, žoga je dobesedno  snela pajčevino iz desnega zgornjega kota Nenezićevih vrat. Po zadetku so Muraši dobili zalet, vendar je Galešić razrešil vse dvome o zmagovalcu. Po odvzeti žogi igralcu Mure, je Galešić videl Drakovića, ki je stal precej izven svojih vrat, poizkusil z lobom in zadel za končnih 3:1 za kanarčke, ki so vknjižili nove tri točke. Muraši so po tej tekmi na lestvici izgubili stik z Aluminijem, saj je le ta uspel premagati Olimpijo z 2:0 in tako Murašem pobegnil na štiri točke razlike.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celje na gostovanje v Kidričevo

V soboto, 9. decembra je ob 15. uri na sporedu uvodni obračun v nov, 19. krog Prve lige Te…