Domžalčani so se z zmago približali drugemu mestu, ki ga po že četrtem pomladanskem porazu za zdaj še drži Olimpija, samo na točko zaostanka. Tekma proti Aluminiju pa je bila težja, kot bi lahko rekli ob pogledu na lestvico.


Rumeni so ob Kamniški Bistrici zmagali z zadetkom v šele 88. minuti. “Ni res, da smo mislili, da bo tekma enostavna. Dobro smo vedeli, kakšna tekma nas čaka. Aluminij je vsekakor ekipa vredna spoštovanja. V tem delu prvenstva so to že dokazali, ampak mi smo od uvodne minute igrali svojo igro in imeli skozi celotno tekmo pobudo na igrišču. V drugem polčasu se nam je to obrestovalo,” je po za SNPortal svoje misli strnil Jure Matijašič, ki se tokrat sicer ni vpisal med strelce, a je bil med najboljšimi posamezniki na terenu. Po drugi zmagi v nadaljevanju sezone je svoje misli že usmeril proti naslednjim tekmecem, Celjanom: “Celje velja za zelo nevarno ekipo, med zimskim premorom so se tudi okrepili in iz tekme v tekmo so boljši. So zelo nevarni, tako da nam ne preostane nič drugega, kot da igramo svojo igro ter upamo na tri točke.”

Dobiti gol v praktično izdihljajih tekme nikoli ni dobro, še posebej, če do takrat držiš ugoden rezultat. In prav to se je Kidričanom zgodilo na včerajšnjem gostovanju v Domžalah. Vzdušje po tekmi je bilo klavrno. “Prisotno je veliko razočaranje, ker smo v zadnjih minutah popustili, do takrat smo odlično stali v obrambi ter držali točko na zahtevnem gostovanju, ampak tak je nogomet. Zgodi se napaka, nismo dovolj bili pazljivi, oni so dosegli gol. Poskušali smo še drugič izenačiti, a se žal ni izšlo. Čaka nas še deset tekem, ta je že za nami in se že obračamo proti nedeljski tekmi,” je Muminović obžaloval izgubljeno priložnost za držanje koraka s Krčani in osmim mestom, ki še kot zadnje zagotavlja neposreden obstanek v prvi ligi. V nedeljo v ‘šumo’ prihaja Olimpija, ki je zopet razočarala, saj po petih pomladanskih krogih ostaja še brez zmage.

“Čaka nas še ena težka tekma, a igramo na domačem terenu, na katerem moramo zbirati točke, se odmakniti s predzadnjega mesta ter dohiteti klube, ki so pred nami na lestvici. Drugega nam ne preostane,” se je na novo zahtevno preizkušnjo osredotočil Muminović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …