Domžale tudi včeraj niso dobile zrelostnega izpita. Rumeni, ki so pred dnevi kljub dobri predstavi pokleknili v Ljudskem vrtu, so se poklapani vrnili tudi z gostovanja v Stožicah. S porazom je četa trenerja Simona Rožmana drugo mesto vnovič predala Olimpiji, za nameček pa zdaj za ovratnik diha tudi Gorica, ki bo na Ptuju naslednji tekmec Rožmanove čete.


“Olimpiji čestitam za zasluženo zmago. Prekinitvi v prvem polčasu sta zadeve peljale v smer, ki si je nismo želeli. V prvem polčasu bi bilo dobro izkoristiti kakšno situacijo, je pa dejstvo, da boš ob treh prejetih zadetkih v Ljubljani težko zmagal. Tekma je izgubljena, z naše strani ni predaje, do konca so še tri tekme in še naprej si želimo drugo mesto, pa čeprav energetsko nismo več na takem nivoju, kot bi si želeli,” je po bolečem porazu poudaril Rožman, ki pa še ne želi vleči vzporednic s finalnim dvobojem na koprski Bonifiki.

Domžalski strateg dodaja, da je do 31. maja, ko se bosta včerajšnja tekmeca udarila za pokalno krono, še precej časa: “Še vedno mislim, da je do pokalnega finala še precej časa. Glede na to, da je vmes toliko tekem, se lahko pripeti še kakšna poškodba, bolezen in tako naprej. Zagotovo smo se danes nekaj naučili, ker nas je Olimpija v vsakem dvoboju ‘pretepla’, v tem pogledu nismo bili na nivoju in te stvari je potrebno dvigniti. Do finala je še dovolj časa, želim si, da bodo fantje zdravi. Mislim, da bo tekma zanimiva.”

Nič kaj zadovoljen po tekmi ni deloval niti Jure Balkovec. “Na takšnih tekmah, ko gre za borbo za visoka mesta, odločajo podrobnosti. Tu smo na žalost zopet pogoreli. Tisti prepovedani položaj ob golu za 2:1 … morda bi šla tekma v drugo smer. Po drugi strani Miškić zadane za 2:1, v drugem polčasu smo v želji, da izenačimo malce več tvegali, naredili smo napako, ob rezultatu 3:1 je Olimpija dobro zapirala in bilo je težko,” je priznal Belokranjec, ki se je strinjal s trenerjevim mnenjem o energetskih sposobnosti rumenih: “Glede na to, da se sezona približuje h koncu, zagotovo težko držiš isti nivo energije. Vseeno mislim, da ima vsak od igralcev čisto vest, da smo skušati narediti vse. Žal, kot sem rekel, prekinitve so danes odločale in tu nismo bili dovolj zbrani.”

Balkovec je sicer v kazenski prostor Olimpije poslal nekaj nevarnih predložkov, ki pa tokrat niso prinesli zmage: “Res je, da bi morda lahko po kakšnem mojem boljšem predložku zadeli, vendar se takšne tekme odločajo v podrobnostih.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…