Prvi večni derbi v tej sezoni je minil brez zadetkov, z rezultatom 0:0 pa so prav gotovo bolj zadovoljni Ljubljančani, ki so na gostovanju v Ljudskem vrtu večino tekme igrali z igralcem manj na terenu.


Glavni sodnik Matej Jug je namreč branilcu Olimpije Maksimenku za prekršek nad Mešanovićem pokazal direktni rdeči karton in ga predčasno poslal pod prho že po vsega 15. minutah igre. Takrat je Latvijec na svoji polovici z drsečim startom zamudil in nepravilno zaustavil Mešanovića, njegovo potezo pa je Jug ocenil za (pre)nevarno, a počasni posnetki kažejo, da je glavni delivec pravice storil napako in bi v omenjeni situaciji povsem zadoščal že rumeni karton. Ta sodniška odločitev je seveda popolnoma spremenila potek srečanja, ki se je nato razpletel brez zadetkov, ob tem pa se sprašujemo ali bi se Jug odločil na podoben način v primeru, če bi na slovenskih prvoligaških igriščih imeli uveden VAR.

Nekaj prahu je Jug dvignil tudi sredi drugega polčasa, ko se ob igranju z roko Bagnacka tik pred svojim kazenskim prostorom ni odločil za pisk, da pa je Primorec včeraj imel zares slab dan pa lepo ponazarja situacija iz 76. minute, ko je Rajčević povsem pravilno zaustavil akcijo Suljića, a nato prejel rumeni karton za prekršek, ki ga seveda ni bilo.

Prekršek Maksimenka za rdeči karton:

Prekršek Rajčevića za rumeni karton:

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…