Domžalčani so v desetem krogu Prve lige Telekom Slovenije z zmago nad Goričani izenačili najboljši začetek sezone v zgodovini najmočnejše slovenske lige. Rumeno-modri so v uvodnih desetih tekmah iz rok izpustili vsega dve točki, zaradi česar vsaj za zdaj trdno zasedajo vrh ligaške lestvice.


“Razlika med nami in ostalimi moštvi je, da smo ekipa vojakov. Pri ostalih ekipah je bolj opazna individualnost, pri nas pa je vse podrejeno moštvu. Zavedamo se, da bomo nekaj dosegli le kot ekipa in da bo na koncu le-ta izluščila najboljše posameznike. Le enotni bomo dosegli nekaj več, posledično bodo gledalci prišli v večjem številu in igrali bomo v Evropi,” je po zmagi nad Goričani, Domžalčani so prvič letos nasprotniku zabili več kot dva zadetka, za klubsko spletno stran dejal Joshua Parker, ki je z zadetkom za 3:0 potrdil deveto ligaško zmago sezone. Reprezentanta Antigve in Barbude, ki se je na septembrski lestvici FIFA po treh kvalifikacijskih zmagah povzpela za kar 69 mest, je zmotilo predvsem podcenjevanje javnosti, saj večina le-te Domžalčanov tudi po odličnem začetku sezone ne vidi v boju za naslov državnih prvakov: “Za nami je deset tekem, igrali smo že z vsemi nasprotniki in dokazali, da lahko premagamo vsakogar. Osebno me zelo moti, da ljudje vseskozi govorijo le o Mariboru. Mi smo na vrhu lestvice in ta govori sama zase. Vsi govorijo, da nas bo Maribor prehitel, toda, če bomo še naprej zmagovali, nas ne bo mogel prehiteti. V letošnji sezoni so že izgubili nekaj točk, zato je naša edina naloga, da držimo razliko nespremenjeno.”

Moštvo trenerja Luke Elsnerja že v soboto čaka nov preizkus, niz brez poraza in brez prejetega zadetka bodo skušali Domžalčani brez poškodovanega Zenija Husmanija nadaljevati na gostovanju pri Celjanih, ki pa imajo za sabo pravtako že dolg niz tekem brez poraza. Grofje so v zadnjih osmih tekmah štirikrat remizirali in ravno tolikokrat tudi slavili.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…