Za Goričani so štiri pripravljalna srečanja v pripravah na novo sezono. Potem ko so pokalni prvaki pričeli z nekoliko lažjimi nasprotniki, v Italiji so se dvakrat pomerili z nižjeligaškim nasprotnikom, so minuli teden remizirali z romunskim podprvakom Astro, včeraj pa na Ptuju izgubili z beograjskim Partizanom. Po včerajšnji tekmi sta pred kamero goriškega prvoligaša stopila kapetan Alen Jogan in trener Luigi Apolloni.


“Priprave so potekale po programu, delali smo dobro. Pomembno je, da pripravljalno tekmo, ki je še pred nami, poskušamo odigrati kar se da najbolje in odpravimo napake z zadnjih dveh tekem. Vidi se, da ekipa lahko igra, a je preveč osnovnih napak, kar bo potrebno čimprej popraviti,” je po včerajšnjem obračunu z beograjskim Partizanom, s katerim so Goričani na Ptuju izgubili s 3:1, povedal Alen Jogan, ki bo tudi v prihajajoči sezoni eden najpomembnejših členov zasedbe trenerja Luigija Apollonija. Ta na treningih še vedno dela z okrnjeno zasedbo, saj so v moštvu zaenkrat le trije nogometaši Parme in sicer Marco Modolo, Ronaldo Vanin in Solomon Enow. Dres ‘plavih’ bosta v novi sezoni nosila tudi povratnika Dejan Žigon in Sandi Arčon, slednji se je na tekmi z romunsko Astro že vpisal med strelce.

47-letni strateg v moštvu pričakuje nove moči v napadu, sredini igrišča in na položaju levega bočnega branilca, a je časa do prve evropske preizkušnje, ko bodo Goričani prihodnji četrtek gostovali pri norveškem Moldeju, vse manj. Goriški strateg obljublja borbo svojih nogometašev, a poudarja, da je Molde dobro moštvo: “Na evropsko tekmo se pripravljamo zavzeto. Igralci delajo dobro, borili se bomo, potem pa bomo videli kakšen rezultat bomo prinesli domov. Molde je dobra ekipa, ki vodi v norveškem prvenstvu. Za veliko naših igralcev bo to prvi evropski nastop. Videli bomo svojo vrednost. Končni izid pa bo seveda odvisen tudi od nasprotnika.”

Goričane zadnja pripravljalna tekma čaka v soboto, 12. julija, ko se bodo pomerili z ljubljansko Olimpijo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…