Mariborčani so popravili vtis z zadnje ligaške tekme, ko so morali po dobri igri priznati premoč celjski zasedbi. Moštvo trenerja Anteja Šimundže ni imelo pretiranih težav z Zavrčem, ki je že v 14. minuti tekme zaostajal za dva zadetka. Vijoličasti so si z dobro predstavo priigrali tri točke in se še nekoliko napolnili s samozavestjo pred povratnim obračunom s Celticom. Po tekmi sta pred mikrofone stopila Petar Stojanović in Jean-Philippe Mendy.


“Odigrali smo odlično tekmo, zabili tri zadetke, kar je odlična popotnica za tekmo v Glasgowu, kjer upam, da bomo iztržili ugoden rezultat,” so bile uvodne besede Petra Stojanovića, 18-letnega upa, ki je znova upravičil zaupanje strokovnega štaba. S soigralci je Jasminu Handanoviću pripomogel do nedotaknjene mreže, Ljubljančan v dresu vijolic pa se je strinjal, da bo dobra obramba tudi eden od adutov na naslednji tekmi, ko Mariborčane čaka povratni obračun s škotskim Celticom: “Seveda je. Vedno želimo mrežo ohraniti nedotaknjeno, trudimo se po najboljših močeh, upam, da bo tako tudi proti Celticu.”

Vijoličasti so za razliko od tekme s Celjani svoje priložnosti tokrat izkoristili: “Tokrat smo priložnosti izkoristili. Tekmo smo začeli zelo dobro. Nasprotnik si je pripravil dve priložnosti, ki pa ju je Jasmin odbil. Mi pa smo vsako priložnost odlično zaključili, kar želimo ponavljati iz tekme v tekmo,” so bile besede bočnega branilca, ki pa je danes dokazal, da kljub selitvi v obrambne vrste ni pozabil na spretnosti, ki odlikujejo predvsem ofenzivnejše nogometaše, saj se je danes kar nekajkrat podal v napad in z nekaj lepimi preigravanji osmešil gostujoče branilce: “Poizkušam se čimveč vključevati tudi v napad, a moram obenem razmišljati tudi o tem, da se bom lahko vrnil nazaj in svoje naloge opravil še v obrambi.”

Foto: Jure Banfi
Petar Stojanović se je takole razveselil zadetka Damjana Boharja. (Foto: Jure Banfi)

“Tekma je bila zahtevna, Zavrč se je pokazal kot dobra ekipa. Zmagali smo in osvojili tri točke. V prvem polčasu smo naredili razliko, saj nam je trener naročil, da moramo trdno pritisnit, kar smo upoštevali,” je uvodoma dejal Jean-Philippe Mendy, ki je z zadetkom v drugem polčasu potrdil zmago vijoličastih. Zadetek francoskega napadalca je bil šele prvi v novi sezoni, vendar Mendy obljublja, da bo v prihodnje drugače: “Težko je bilo doseči prvi zadetek. Videli ste reakcijo po zadetku. V glavi se po doseženem zadetku počutim precej bolje, pripravljen sem na boj s Celticom. Za napadalca je zelo pomembno dosegati zadetke, zato je bilo po tekmah brez zadetka že malce težko. A po tem zadetku bo v bodočnosti lažje!”

“Da si lahko boljši, je potrebno biti mentalno močan. Vem, da pred tem nisem zadel, a potrebno je bilo biti sproščen in predvsem potrpežljiv,” je za konec še dejal 27-letni nogometaš, ki bi lahko bil s surovo močjo eno pomembnih orožij na torkovi tekmi v Glasgowu, kjer mu bo, v primeru, da bo dobil priložnost, po zadetku v mreži Zavrča, zagotovo lažje zaigrati.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…