Jutri se bodo prvič uradno predstavili tudi Mariborčani, ki bodo letošnjo sezono odprli kar na evropskem prizorišču. Vijoličasti bodo ob 20:45 uri v Ljudskem vrtu lovili napredovanje v kvalifikacijah za evropsko ligo, prvi nasprotnik ekipe Sergeja Jakirovića bo severnoirski Coleraine.


“Priprave na to tekmo so tekle normalno. Nasprotnika smo spremljali in analizirali, odigrali so dve tekmi. Mi na žalost nismo niti ene, saj bo jutri šele naša prva. Ampak moramo se prilagoditi, moramo biti maksimalno osredotočeni in koncentrirani, saj v trenutnem sistemu, ko se igra ena tekma, ni možnosti za popravljanje napak. Vemo kaj nas čaka. Želimo napredovati, smo favoriti. Pri nasprotniku gre za ekipo, ki igra tipičen otoški nogomet z nevarnimi predložki iz prekinitev in dolgimi žogami. V prvenstvu so končali na 2. mestu in osvojili 65 točk, zato jim moramo vzeti resno,” je na novinarski konferenci pred dvobojem uvodoma dejal Hrvat na klopi petnajstkratnih državnih prvakov, ki se zaveda, da letošnji sistem ob eni odigrani tekmi ne dopušča možnosti napak: “Sedaj je težje za favorita, saj vsi pričakujejo lahko napredovanje. Ampak vemo, da v nogometu ni nič podarjenega. Vse dosedanje tekme v ligi prvakov in evropski ligi so pokazale, da lahko vsi igrajo. Nima veze. Od Maribora se vedno pričakuje zmaga in tri točke. Vemo kaj moramo narediti in upam, da bodo fantje maksimalno motivirani, kar sploh ni sporno.”

Jakirović bo prvič v trenerski karieri debitiral na evropskem prizorišču, a 43-letnik temu večje pozornosti ne namenja in na vsaki tekmi želi doseči samo en cilj, zmago: “Meni je vsaka tekma zelo pomembna, saj si vselej želim zmagat. Ne glede na to kjer igramo in s kom igramo. To je povsem normalno in to si želim prenesti na svojo ekipo. Mislim, da smo na dobri poti, da to tako postane. Nimamo nobenega straha, vemo kaj delamo in koliko treniramo. Kader je dober in kvaliteten. Vse bomo naredili, da vedno razveselimo naše navijače.”

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Janjičić z izjemnim strelom spet odrešil Celje (FOTO)

Zadnja tekma 11. kroga v Prvi Ligi Telemach je prinesla obračun med drugouvrščenimi Celjan…