Zelenico Ljudskega vrta so ob 20:30 preizkusili tudi nogometaši jutrišnjega nasprotnika vijoličastih. Izraelski Maccabi iz Tel Aviva je v Slovenijo pripotoval v vlogi nosilca, kar je bilo možno prepoznati tudi v odgovorih trenerja Oscarja Garcie in nogometaša Sherana Yeinija, ki sta pričakovanja pred jutrišnjim obračunom predstavila pol ure pred začetkom uradnega treninga.


“Vemo, da je Maribor kvalitetna ekipa, z odličnimi nogometaši. Vsako leto so navajeni igrati v Evropi, štirikrat zapored so osvojili naslov državnih prvakov. Zagotovo bo težko, a smo pripravljeni in želimo napredovati,” je uvodoma dejal Oscar Garcia, španski strokovnjak, ki prihaja iz vrst Barcelone, za katero je med leti 1993 in 1999 na 69 tekmah dosegel tudi 21 zadetkov. 41-letni strateg se podobno kot mariborski trener Šimundža zaveda, da odgovora o potniku v nadaljevanje tekmovanja ne bo dala prva tekma: “Obračun traja 180 minut, ne čaka nas le ena tekma. Rezultata prve tekme ne bom napovedal, saj menim, da bi bilo to neumno. Na tem nivoju tekmovanja si je napredovanje težko zagotoviti že na prvi tekmi. Potrebno je odigrati oba obračuna. Povratno srečanje bi želeli igrati pred domačimi gledalci, a bomo videli kaj se bo zgodilo, vseeno verjamemo, da bomo napredovali.”

“Maribor poznam dobro, vendar dobro poznam tudi Real Madrid, Barcelono… To ne dela razlike, želimo igrati ter dokazati svojo kakovost. O nasprotniku smo pridobili dovolj informacij in se na njega pripravili, a na koncu dneva odločajo nogometaši. V tem delu sezone zagotovo nobeno moštvo ni v najboljši formi, a smo igrali dovolj tekem, da smo optimalno pripravljeni na obračun z Mariborom,” je o poznavanju Maribora v šaljivem tonu povedal Garcia in tako nakazal na dejstvo, da o zmagovalcu tekme odločajo nogometaši na zelenici in ne zgolj priprava pred tekmo samo. Ne gre pričakovati, da bi se Izraelci v Ljudski vrt prišli braniti, na kar je na opoldanski konferenci opozoril že Marko Šuler, Garcia pa je le še potrdil besede koroškega branilca: “Držimo se svoje filozofije, proti večini nasprotnikov igramo z isto postavitvijo in taktično zamislijo, tudi proti Mariboru ne bo nič drugače. Radi napadamo in držimo žogo v svoji posesti, storili bomo vse, da zadetek dosežemo že na prvi tekmi.

“Maribor smo spoznali, zavedamo se, da so dobro moštvo. Na domačem igrišču imajo dobro podporo. V tekmo gremo zelo resno in videli bomo kako se bo razpletno. So taktično dobro podkovano moštvo, ki se dobro postavlja in včasih tudi ustvarja pritisk, a verjamemo v svojo kvaliteto,” je povedal Sheran Yeini, kapetan 20-kratnih državnih prvakov Izraela. Tudi 27-letni reprezentant izraelske izbrane vrste je dodal, da zagotovo ni idealno, da povratna tekma ne bo odigrana v Tel Avivu: “Zagotovo za nobeno moštvo ni idealno, da domačih tekem ne sme igrati pred svojimi gledalci. Naši navijači na domačem igrišču ustvarijo zelo dobro vzdušje, smo profesionalci in moramo trenutno situacijo odmisliti ter opraviti svoje naloge.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…