Članska izbrana vrsta se je danes zbrala na Ptuju in s treningom v Kidričevem pričela s pripravami na četrtkov obračun s Švicarji, s katerimi se bodo pomerili v mariborskem Ljudskem vrtu.


“Tekma v Estoniji je bila težka, žal pa se je bomo spominjali le po porazu. Nogomet je lahko krut šport. Ko ni rezultatov, je stanje napeto, sicer pa te vsi nosijo po rokah. Dejstvo je, da si vsi želimo uspeha. Vse je podrejeno temu, vsi treningi, vsi sestanki. Potrebujemo eno tekmo, da se nam obrne, da pridobimo na samozavesti,” je ob zboru za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejal Valter Birsa, ki po slabšem začetku kvalifikacij že z nestrpnostjo pričakuje četrtkov obračun v Ljudskem vrtu: “Ljudski vrt nam je v preteklosti pomagal do velikih uspehov in upam, da se bo to nadaljevalo. Na Švico sicer nimamo najlepših spominov, ampak to bo nova tekma. Narediti moramo vse, da bo tokrat drugače. Moramo biti pravi in verjamem, da lahko tudi Švicarje spravimo v težave. Odigrati moramo pošteno, dati vse od sebe in zapustiti igrišče z dvignjenimi glavami. Če bi bilo po naše, bi seveda na prihodnjih dveh obračunih vknjižili šest točk. Videli bomo. Igramo z vrhunskimi ekipami in potrebno bo biti na najvišji ravni.”

Izbrana vrsta v letošnjem letu na štirih preizkušnjah še ni dosegla niti zadetka in izgubila z Estonijo, Argentino in Urugvajem in Alžirijo. Tim Matavž, ki na zadetek v reprezentančnem dresu čaka že skoraj leto in pol, pa verjame, da bo niz brez doseženega zadetka hitro prekinjen: “Vsi se trudimo, da bi dosegli gol. V nogometu pač pridejo taka obdobja, a verjamem, da bomo uspeli ta neugoden niz hitro prekiniti. Proti Švici bo potrebno dati vse od sebe, saj s kvalifikacijami nismo začeli najbolje. Izgubljene točke bo pač potrebno nekje nadomestiti.” Izbranci selektorja Katanca si v Ljudskem vrtu želijo številčne in bučne podpore, ki bi v obračunu s Švico zagotovo močno pripomogla k željenemu izkupičku, nič kaj drugačno ni niti mnenje Valterja Birse: “Želim si, da bomo imeli proti Švici bučno podporo s tribun, saj to običajno primore tudi k rezultatom. Ogledal sem si derbi med Mariborom in Olimpijo in moram priznati, da je bila to zelo dobra nogometna tekma v izvrstnem vzdušju. Upam, da bo podobno tudi v četrtek.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…