Zavrčani tudi v tretjem pomladanskem poizkusu niso uspeli vpisati prve zmage v nadaljevanju sezone. Haložani, ki so pred včerajšnjo tekmo remizirali z Gorico in Celjem, so zadnjo tretjino državnega prvenstva odprli s porazom proti Domžalam, ki je oslabljena za sedem članov začetne enajsterice slavila sploh prvo zmago v završkem Športnem parku.


Če so se lahko Zavrčani na obeh pomladanskih gostovanjih v napadu zanašali predvsem na razpoloženost dvakratnega strelca Veljka Batrovića in Francesca Tahiraja, sta bila tokrat tudi slednja več ali manj odrezana od završke igre, ki je bila v napadu brez prave ideje. Včerajšnja tekma Haložanov je večkrat spomnila na dolgočasne predstave v jesenskem delu sezone, ko so nogometaši domačim gledalcem le malokrat navdušili z nogometnimi vragolijami. Tudi trener Ivica Solomun je po porazu priznal, da njegovi varovanci tokrat niso bili na nivoju, ki bi zadostoval za nove točke: “Vedeli smo, s kakšnimi težavami se ukvarja naš nasprotnik. Dogovorili smo se, da gremo agresivno v tekmo, čeprav zaradi terena nismo vedeli, kako bo to izgledalo. Dalo se je igrati, ampak danes nismo bili na pravem nivoju. Pretok žoge nam ni uspeval, kot bi nam moral. Hitro prejeti zadetek nas je presekal in poskrbel za dodatno nervozo. Z menjavami smo želeli dvigniti ritem igre in poizkušati preko igre podaj priti do situacij, preko katerih bi lahko ogrozili gol nasprotnika.”

“Imeli smo nekaj situacija iz prekinitev, v katerih bi morda lahko z nekaj sreče tudi izenačili, ampak ko ne dosežeš zadetka, ti ne preostane drugega, kot nasprotniku čestitati za zmago,” je slikovito zaključil nekdanji vratar, ki je završko zasedbo po povratku na trenerski stolček v osmih krogih popeljal do vsega ene zmage. Spodnji dom razpredelnice pa se z uspešnimi predstavami počasi, a nezadržno približuje tudi petemu mestu…

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…