Tokrat smo se pogovarjali z vezistom Aluminija, Nikom Marinškom, ki v letošnji sezoni naravnost navdušuje. Zabil je namreč že 12 zadetkov. Skozi pogovor smo se dotaknili njegovih začetkov, možnosti Slovenije za uvrstitev na veliko tekmovanje, potencialnem prestopu v prvo ligo in vzrokih za izjemno strelsko formo.


V letošnji sezoni si strelsko izjemno razpoložen. Vemo, da v preteklosti nisi pogosto zabijal, čemu pripisuješ to strelsko prebujenje?

Mislim, da sem lahko zadovoljen s svojim strelskim učinkom, sploh če upoštevam, da igram kot vezni igralec. Verjetno je k temu pripomogla premestitev na moj stari/novi položaj sprednjega veznega igralca oz. “špic veznega”. Ta položaj sem že od nekdaj igral, vendar sem zadnja 2-3 leta igral večinoma zadnjega veznega.

Aluminij se je po izpadu v drugo ligo zatekel h gradnji mlade ekipe, ekipe na dolgi rok. Zaenkrat stvari delujejo, lahko pričakujemo povratek med elito že letos?

Res je. Imamo zelo mlado ekipo, saj sem tudi sam s 23. leti eden izmed izkušenejših, medtem ko sem še lansko sezono spadal med najmlajše v ekipi. Res nam trenutno kaže dobro in bi bil greh to vreči vstran. Naredili bomo vsem da smo ob koncu sezone na vrhu tabele, in mislim, da smo tega sposobni.

Jesenski del sezone gre h koncu, kakšni so cilji za spomlad?

Cilj je, da se prikažemo vsaj v takšni luči kot smo se jeseni, če ne celo boljše. Prepričan sem, da lahko postanemo še kvalitetnejši, sploh če upoštevamo da bomo imeli še več časa za uigravanje. Ekipa je namreč v letošnji sezoni zgrajena čisto na novo, tako da vsak dodaten čas za izboljšave nam bo prišel prav.

Pravijo, da prvega ne pozabiš nikoli. Se spomniš proti komu si zabil svoji prvi zadetek v prvi ligi? Kakšni so bili občutki?

Res je. Spomnim se, da sem svoj prvenec v PLTS zabil proti Krškemu. Logično, občutki so bili dobri, saj kot ste že dejali, prvi se ne pozabi.

Klicu katerega prvoligaša se trenutno ne bi mogel upreti? Je glede na dobre predstave že bilo kaj zanimanja prvoligašev za tvoje usluge?

Dosti je zanimivih klubov v prvi ligi, ampak vsi vemo kateri so tisti najprivlačnejši. Kolikor jaz vem nekaj zanimanja je obstajalo oziroma obstaja.

Druga liga, se v zadnjem obdobju zdi dober poligon za kaljenje mladih nogometašev. Tudi sam nogomet je na zadovoljivem nivoju. Se strinjaš?

Se strinjam. Dosti je tukaj težkih, trdih tekem, kjer lahko vsak premaga vsakega. Vsakega moraš vzeti maksimalno resno, če hočeš strmeti k pozitivnemu rezultatu. In to mislim resno. Nogomet je napredoval in danes se res zna na igrišču postavit skoraj vsaka ekipa.

Nastopil si že med elito, sedaj igraš v drugi ligi. Kakšna je razlika med kvaliteto obeh lig, v čem prednjači prva liga?

Sigurno je nekaj v kvaliteti. Drugače bi pa rekel, da je v prvi ligi več taktične discipline. Igra se bolj na ˝fino˝, medtem ko je v drugi ligi več duelov in tudi igra ni tako tekoča kot je v prvi ligi.

Kljub temu, da se igra verjetno največji nogometni turnir, ki ga igralec lahko doživi, se druga liga nemoteno nadaljuje. Je kaj časa za spremljanje mundiala? Za koga stiskaš pesti?

Za takšno tekmovanje se vedno najde čas. Ogledam si skoraj vsako tekmo, če sem le doma. Navijam pa za Argentino.

Slovenija kaže pozitivne znake, misliš da bi lahko v kratkem tudi Slovenijo spremljali na nekem velikem tekmovanju?

Seveda, sploh kakšne vtise puščajo zadnje čase, mislim da bi lahko našo reprezentanco brez kakšnega koli problema spremljali na katerem izmed velikih tekmovanj. Upam, da bo to čim prej!

Kako si sploh začel z nogometom? Kdo te je za nogomet navdušil in kdo so skozi učenje te najpopularnejše igre, bili tvoji idoli?

Verjetno sem se začel ukvarjati z nogometom, ker sta ga pred mano igrala tudi oče in pa starejši brat. Vem, da je moj prvi idol bil Ronaldinho, medtem ko v kasnejših letih nisem imel nekih vzornikov. Vedno sem dosti gledal nogomet in ga tudi igral na ulicah, tako da sem velikokrat skušal kopirati kakšne poteze, ki sem jih videl po TV.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani krivuljo ponovno obrnili navzgor

Nogometaši Domžal so se po porazu proti Olimpiji hitro vrnili v pozitivne tirnice ter prot…