Josip Iličić je tudi uradno postal nogometaš Maribora, potem ko je s klubom podpisal triletno pogodbo, ki ga bo v dresu 16-kratnih državnih prvakov predvidoma obdržala do konca sezone 2024/25. Nosil bo dres s številko 72.

“Kot sem rekel že nekaj časa nazaj, je pomenil edino možnost ob vrnitvi v Slovenijo prihod v Maribor. Tukaj sem se najboljše počutil, pri sebi sem čutil, da sem nekaj dolžan klubu. NK Maribor me je izstrelil med največje igralce in mi omogočil, da sem spoznal najvišji nivo tekmovanja. Obljubil sem, da se bom nekoč vrnil in zdaj je bil pravi trenutek,” je ob ekskluzivnem pogovoru za klubsko spletno stran najprej dejal 34-letnik, ki je v Mariboru nekaj tednov igral sredi poletja 2010.

Toda teh nekaj tednov je Kranjčanu postavilo temelje za celotno nadaljnjo kariero. Prišel je iz Interblocka, ki je pravkar izpadel v drugo ligo. Nezadovoljen, celo z mislijo o končanju igranja nogometa ter iskanjem službe. Nato je prejel klic Zlatka Zahovića, ki je takrat v visokoraslem 21-letniku videl nekaj več, nek šmek. Ob klicu iz štajerske prestolnice se Iličić ni obotavljal in ponujeno takoj sprejel, sledilo je izjemno evropsko poletje, vse ostalo je zgodovina. “To je bil še en razlog več, da je bila zame odločitev lahka. Za menoj je dolgo obdobje igranja v tujini in želel sem si nove izkušnje doma. Odločil sem se, da se z družino vrnem domov. Obljubo sem izpolnil, zdaj sem tukaj. Z dovolj motivacije, da pomagam in da skupaj izpišemo novo uspešno zgodbo.”

Iličić je brez resnega nogometa že nekaj časa, tako da ni za pričakovati njegov takojšnji povratek na nogometne zelenice. Prav tako tudi sam opozarja, da se ne bo šel polovičarstva in se bo vrnil šele, ko bo stoodstotno pripravljen: “Tako je pravilno in najbolj pošteno do ekipe, trenerja, vseh v kubu. Nisem se prišel sprehajat, ampak igrat resen nogomet.”

Nogometaš, ki je dres z državnim grbom doslej oblekel 79-krat, je podpisal pogodbo za tri sezone. Zaveda se, da prihaja v okolje z velikimi ambicijami in z visokimi pričakovanji: “Skozi celotno kariero sem vajen živeti s pritiskom in sprejemanjem odgovornosti, ne samo na igrišču, ampak tudi izven igrišča. Pridobil sem precej izkušenj v tujini, verjamem in upam, da jih bom lahko prenesel fantom v slačilnici na najboljši način. Prihajam s pravo miselnostjo, v Mariboru je drugačna energija, celotno mesto diha z nogometom. Malo je takšnih mest tudi v tujini. Ko mesto uvrsti nogomet pred ostale zadeve, se moramo temu primerno tudi obnašati na igrišču.”


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Podaljšanje pogodbe pri Muri

Levi bočni branilec Mure, je danes s klubom podpisal novo pogodbo. Pogodba ga z Muro veže …