Celjani so neporaženi zapuščali tudi novomeški Portoval. Čeprav so bili glede na minule predstave pred tekmo v vlogi favorita, pa so glede na prikazano lahko s točko precej bolj zadovoljni kot pa Dolenjci, ki so tokrat prevladovali. Grofje so na reprezentančni odmor odšli dobre volje, saj so v državnem prvenstvu neporaženi že deset tekem, v nadaljevanju pa bodo močnejši še za Igorja Jugovića.


Hrvaški vezist se je v drugem polčasu obračuna z Novomeščani po šestmesečnem okrevanju po poškodbi kolena, ki jo je v začetku aprila staknil prav v obračunu s Krko, vrnil na nogometne zelenice. “Močno sem si želel vrnitve, za katero sem vseskozi res trdo delal. Še vedno se sicer pojavljajo manjše bolečine, a je po takšni poškodbi to nekaj normalnega, tako da je skrb odveč,” je v krajšem pogovoru za spletno stran celjskega prvoligaša dejal 25-letni Zagrebčan, ki je v minuli sezoni v rumeno-modrem dresu odigral 24 ligaških tekem in se veselil tudi dveh zadetkov. Nekdanji član Zagreba, kazahstanskega Irtiša, Istre in Slavena se je po neugodni poškodbi precej hitro vrnil na igrišča, Jugović je priznal, da je zelo težko spremljal tekme svojih soigralcev le na tribuni: “Vrnitev je bila res hitra, a nikakor ne preuranjena. Sedeti na tribuni in opazovati soigralce je zelo težko. Sam sem zelo čustven nogometaš, zato sem naše tekme še toliko težje doživljal. Rad igram, rad se borim. Še posebej težko je bilo v minuli sezoni, ko tudi rezultatsko nismo blesteli. V tej sezoni je drugače, igramo bolje, učinkoviteje. Nov trener je zastavil pravo strategijo, to potrjujejo tudi rezultati.”

Simon Rožman, strateg mladega moštva, je danes svoje varovance že odpeljal na krajše priprave v Terme Tuhelj, kjer bodo Celjani vadili med reprezentančnim premorom: “Mini priprave bodo dobro dele. Sedaj se bom lahko dodobra pripravil in izboljšal svojo pripravljenost. V zadnjih tednih smo imeli naporen ritem tekem sreda-sobota, tako da je bil tudi trenažni proces otežen. Večino treningov sem moral posledično opraviti individualno, sedaj pa se bom lahko v popolnosti vključil tudi v moštveno pripravo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…