Ante Šimundža, strateg vijoličastih, bo lahko v novi sezoni računal tudi na povratnika Agima Ibraimija, ki se je po enoletni posoji pri italijanskem Cagliariju vrnil v Ljudski vrt in bo znova pomemben adut mariborske čete v borbi za preboj v skupinski del evropskih tekmovanj.


“Res sem zelo, zelo vesel, da sem se vrnil. Soigralci so me odlično sprejeli že od prvega dne, med seboj se razumemo, spodbujamo. Res smo odlična ‘klapa’. Ko prideš v znano okolje, ne potrebuješ prilagajanja. Potrudil se bom po najboljših močeh, da bi prispeval svoj delež k novim uspehom. Komaj že čakam, da se začnejo uradne tekme,” je za klubsko spletno stran dejal 25-letni krilni nogometaš, ki je v dresu moštva s Sardinije odigral 25 tekem in dosegel tudi dva zadetka, zatresel je mreži Udineseja in Sassuola. Makedonski reprezentant je tako potrdil besede športnega direktorja Zlatka Zahovića, ki je ob začetku poletnih priprav zatrdil, da Ibraimi komaj čaka na povratek v Ljudski vrt. Nogometaš, ki mu do stotice v vijoličastem dresu manjkata le še dva nastopa, v tem trenutku še ni v najboljši formi, saj se je zaradi pogodbe s Cagliarijem, ta se je iztekla šele s koncem minulega meseca, moštveni vadbi priključil šele z začetkom julija, a je na tekmi s Kobenhavnom že nakazal, da bo še kako koristen za moštvo, saj je v zaključku obračuna podal za edini zadetek na tekmi, pod katerega se je po natančni asistenci podpisal Žiga Živko.

Ibraimi je italijansko zgodbo, ki se sicer ni razpletla po najboljših pričakovanjih, že pustil za sabo in je že osredotočen na Maribor: “Zdaj me zanima le Maribor in vse je posvečeno klubskim ciljem. Pomembno je, da napredujemo kot ekipa in zmagujemo. Izpolnili bomo vse naloge, ki nam jih bo zastavil trener, sam pa bi rad bil del te nove zgodbe o uspehu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…