V knežjem mestu sta v drugi sobotni preizkušnji moči merili ekipi Celja in Domžal. Dvoboj pred maloštevilnimi gledalci ni poskrbel za veliko akcije, edini zadetek na srečanju pa je padel po katastrofalni napaki gostujočega čuvaja mreže.


V prvem polčasu sta mreži obmirovali, napadalci obeh ekip pa pravzaprav niso resneje ogrozili vrat. Tako Celjani kot tudi Domžalčani so do odmora zmogli le en strel v okvir vrat, v obeh primerih je žoga bila lahek plen za čuvaja mreže. Grofi so večji del prvega polčasa imeli nekaj več od igre, do svoje priložnosti pa so prišli v 25. minuti, ko je iz ogromne razdalje iz prostega strela poskušal Lovro Bizjak, vendar meril naravnost v naročje dobro postavljenega Ajdina Mulalića. Njihovi preostali streli so bili premalo nenatančni. Dvakratni državni prvaki so prvič zapretili šele v samem zaključku. Po predložku z desne je iz približno 13 metrov z glavo streljal Franko Kovačević, toda Matko Obradović je žogo zlahka ujel.

Šele v drugi minuti nadaljevanja pa zares prva prava priložnost na srečanju. Denis Popović je izvajal kot z leve strani in v kazenskem prostoru našel Charlesa Ikwuemesija, kateri se je na vrhu petmetrskega prostora dobro znašel in uspel streljati, Mulalić pa je žogo z refleksno obrambo uspel odbit. Izleti Domžal globoko na nasprotno polovico so v tem obdobju igre bili redki, kljub temu pa je v eni izmed akcij gostujoči kapetan Zeni Husmani v 57. minuti iz približno 25 metrov uspel ogreti dlani Obradovića. Nadaljnjih petnajst minut se je praktično ves čas igralo pred gostujočim kazenskim prostorom, edino pravo priložnost v tem obdobju pa je zapravil Aljoša Matko, ki si je po preigravanju priboril strel iz ugodnega položaja, meril je previsoko. Domžalska obramba je kratek premor imela le okrog 72. minute, ko so ponovno zapretili njihovi napadalci na drugi strani igrišča, po nevarnem strelu Husmanija pa se je izkazal Obradović. Trenutek, ki je tehtnico prevesil na stran Štajercev se je zgodil v 79. minuti, zanj pa je poskrbel kar domžalski čuvaj mreže. Po precej mlačnem strelu Gregorja Bajdeta bi Mulalić žogo zlahka moral zaustaviti, a je namesto tega 28-letniku skozi roke in med nogama ušla v mrežo za 1:0. Po zaostanku so rumeni vendarle zaigrali bolj napadalno, izpeljali nekaj nevarnih akcij pred celjskimi vrati, toda varovanci Romana Pilipčuka so vse napade uspeli odbit.

Celje – Domžale 1:0 (0:0)
Bajde (79′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…