Potem ko smo včeraj poročali, da se je novomeška Krka okrepila še z enim hrvaškim nogometašem, so se za podoben korak odločili tudi pri Zavrču. Moštvu z obrobja haloških gričev se je pridružil Dario Jertec.


Spremljevalcem hrvaškega nogometa imena verjetno ni potrebno posebej predstavljati, saj je bil Varaždinec v preteklosti član velike trojke. Nogometa se je izučil v domačem Varteksu, prve članske izkušnje nabiral pri sosednjem Čakovcu, se nato znova vrnil v Varteks, nato pa najprej zbral 11 nastopov v dresu Dinama in 23 v dresu Rijeke, pred odhodom v tujino pa je 17-krat zaigral še za splitski Hajduk. Danes 29-letni vezist, v preteklosti tudi član mlade izbrane vrste, je zadnja štiri leta preživel v arabskem svetu. Sprva je nosil dres savdskega Al Faisalyja, nato pa igral še za kuvajtsko Qadsio, savdski Al Taawon in AL Fujairah iz Združenih Arabskih Emiratov. Vsa dokumentacija zaenkrat še ni urejena, zato še ni znano, če bo lahko Željko Orehovec, strateg četrtouvrščenega moštva, na Jerteca računal že v nedeljski preizkušnji z velenjskim Rudarjem.

Če smo včeraj na račun hrvaških nogometašev malce pograjali novomeško Krko, moramo danes tudi Zavrčane, saj je Jertec že petnajsti hrvaški nogometaš v moštvu Haložanov, medtem ko lahko Slovence preštejemo na prste obeh rok, v moštvu so Marko Ranilović, Jure Srnec, Marko Roškar, Alan Hočevar, Sandi Čeh, Boris Sambolec, Doris Kelenc, Andrej Dugolin in Jure Matjašič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…