Celjani so po dveh uvodnih porazih očitno le porabili zalogo nesreče in slavili še drugič zapored. Na zahtevnem gostovanju na koprski Bonifiki so grofje prevladovali skozi celotno srečanje in si priigrali kar nekaj zrelih priložnosti. Celjani so povedli v 29. minuti, ko je po predložku Verbiča premoč kronal Sunny, ki se je veselil prvenca v celjskem dresu. Tudi drugi polčas pa se ni pričel po koprskih željah, saj je Bajde v 50. minuti po lepi asistenci Sunnyja postavil končni izid srečanja 0:2. Domače moštvo, ki je od 67. minute igralo z igralcem manj, je tokrat pokazalo enostavno premalo in igralo preveč statično, kar so hitri in agilni Celjani znali izkoristiti.


Prvi so v 12. minuti zapretili gostje. Ahmedi je dobrih 20 metrov od gola izsilil prekršek Čovila, prosti strel pa je nekoliko z leve izvedel Vrhovec, a je žoga ob desni vratnici oplazila le zunanji del mreže. Pred golom gostov je bilo vroče v 15. minuti, ko je Čovilo z glavo podaljšal do Štromajerja, a je ta iz ugodne pozicije zgrešil žogo. Dve minuti zatem prostega strela z ugodne pozicije ni izkoristil Halilović in slabo meril v naročje Kotnika. Celjani so v 18. minuti znova zapretili po prostem strelu, tudi tokrat je nekoliko z leve poizkušal Vrhovec, a je Radošević strel odbil. Koprski čuvaj mreže je imel v 24. minuti obilo sreče, saj ga je po prostem strelu Ahmedija rešil prečnik. Žoga je po strelu Albanca, ki je pred tem izsilil prekršek Črnigoja, je preletela domačega vratarja, ki je bil kak meter ali dva iz vrat, nato pa naglo padla, a je vodstvo preprečil okvir vrat. Celjani so v 29. minuti uspeli kronati manjšo premoč, Vrhovec je po hitrem napadu na levi strani igrišča zaposlil Verbiča, ta pa je s prekrasnim predložkom našel osamljenega Sunnyja, ki mu z bližine ni bilo težko zatresti domače mreže. Že dve minuti kasneje so imeli Štajerci priložnost za povišanje vodstva. Verbič je na polovici Kopra ukradel žogo Gregoriču in nemudoma krenil proti domačim vratom ter z leve polovice kazenskega prostora skušal žogo spraviti  preko Radoševića, čeprav je bil ob levi vratnici povsem sam Ahmedi. Nato vse do zaključka prvega polčasa ni bilo priložnosti, je pa v 44. minuti z 18 metrov nevarno meril Bajde, a streljal preko vrat. Sunny je v zadnji minuti žogo še drugič poslal v gol Kopra, a je bil pred tem v prepovedanem položaju.

Drugi polčas se ni pričel po domačih željah, saj so grofje v 50. minuti podvojili prednost. Strelec prvega zadetka Sunny se je tokrat izkazal v vlogi podajalca, potem ko se je znašel ob levi stranski liniji, a s prelepo globinsko podajo zaposlil Bajdeta, ki je pobegnil domači obrambi in z vrha kazenskega prostora matiral nemočnega Radoševića, ki je sicer pravočasno krenil iz vrat. V 54. minuti nov poizkus Ahmedija, ki je tudi na Bonifiki povzročal precej težav, a tokrat z ogromne razdalje meril mimo vrat. Kanarčki so si prvo resnejšo priložnost pripravili šele v 62. minuti, ko so bili gostje neodločni po prostem strelu, žoga se je odbila do Guberca, ki je s 13 metrov streljal v desni spodnji kot, a je bil Kotnik na mestu. Že minuto zatem so znova zagrozili Celjani, ko je Verbič po prodoru sprožil z 18 metrov, vendar meril mimo desne vratnice. V 67. minuti so se koprske težave še poglobile, saj je sodnik Jug rezervistu Mitroviću zaradi udarca s komolcem pokazal rdeči karton, hrvaški napadalec pa je na igrišču preživel le dobrih osem minut. V zadnji četrtini srečanja gledalci niso uživali v nogometni predstavi, Koprčani so v uvodnih minutah po izključitvi poizkušali znižati zaostanek, a se nato vdali v usodo, zadnja priložnost tekme pa je pripadla grofom, potem ko je po predložku Vidmajerja Miškić s 13 metrov streljal mimo vrat.

Foto: Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…