Nogometaši Tabora Sežane in Aluminija so otvorili nadaljevanje nedeljskih tekem devetega kroga. Sežančani so bili na domačem terenu mnogo boljši nasprotnik, saj so Kidričane ugnali s kar 4-0.


Dušan Kosić je svoje udejstvovanje na klopi Tabora pričel odlično. Najprej je na prvi tekmi s Taborom premagal še neporaženi Bravo, sedaj pa so njegovi varovanci povsem nadigrali Aluminij. Še posebej ga lahko veseli dejstvo, da je se je očitno prebudil Rodrigue Bongongui, ki je dosegel hat-trick. Prvi zadetek je Kamerinec dosegel v 13. minuti, ko je izigral obrambo gostov in premagal Luko Janžekovića.

Tabor je znova udaril v drugem polčasu, v 50. minuti, ko je bil uspešen Klemen Nemanić, ki je žogo z glavo pospravil v mrežo. V 66. minuti so Sežančani dosegli že tretji zadetek, znova je bil na delu Bongongui, ki je izkoristil veliko napako Aluminija in še drugič na tekmi ugnal Janžekovića. V 86. minuti je povratnik v vrste Tabora dosegel še četrti zadetek, ko je bil ob kotu najbolj zbran v šestnajstmetrskem prostoru.

Za Aluminij je to že četrti poraz na deveti tekmi, na lestvici državnega prvenstva so boljši samo od Radomelj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Karničnik: Mura zame ni pokazala zanimanja

Bliža se začetek spomladanskega dela prvenstva, že v prvem krogu pa bomo v Celju spremljal…