Včerajšnji večer je bil nekaj posebnega tudi za Jasmina Handanovića. Izkušeni vratar je bil s strani navijačev Maribora nagrajen za odlične predstave v minulem letu, kar so prepoznali tudi pristaši kluba in Ljubljančana v glasovanju za Vijol’čnega bojevnika nagradili z največ glasovi.


Je nagrada in priznanje, ki je bilo izročeno pred pričetkom derbija, poskrbelo za dodatno motivacijo? “Ne verjamem, da je bila dodatna motivacija. To je ena čast, sem bil zagotovo presenečen. Današnja tekma je bila moštvena, v bistvu ‘zgarana’ s strani celotnega moštva. Vsi smo dodali mozaik v to zmago. Na koncu drugega polčasa smo malce tudi trpeli, vendar smo tekmo pametno speljali vse do konca.”

Darko Milanič je že pred tekmo napovedal, da v taboru Maribora vedo, kakšna je strategija in igra Olimpije, besede trenerja pa je po tekmi ponovil tudi najbolj izkušeni mož v vijoličastem: “Vedeli smo, da imajo veliko novih igralcev. Če se ne motim, jih je osem pričelo v začetni enajsterici. Vedeli smo, kako igrajo in da imajo širino. To smo dopolnjevali z našimi napadalci, ki so nam pomagali v določenih trenutkih, se povlekli v linijo in smo skušali nevtralizirati širino in pustiti čim manj prostora njihovih krilnim igralcem, Boatengu in Oduwi.”

Ob zgoščeni postavitvi gostiteljev Handanović ni vknjižil veliko obramb, kot enega od razlogov, ki so pripeljali do zmage, pa je nekdanji reprezentant navedel tudi dejstvo, da Mariborčani v fazi branjenja nasprotniku niso prepustili veliko prostora: “Malce bolj resno posredovanje je bilo zgolj eno, ob koncu prvega polčasa. Bili smo dobro organizirani in zgoščeni, tako da niso imeli velikega prostora za manever. Nismo jim dali prostora in njihova individualna kakovost ni prišla do izraza.”

“Mislim, da bodo sedaj tekme še težje, morda bo vsaka naslednja še bolj zahtevna kot današnja. Na to ne gledam kot štiri točke prednosti, sam ne bi ničesar prepuščal naključju in čakal do zadnjega kroga. Rad bi, da to vprašanje razrešimo že prej,” se je za konec proti prihodnosti ozrl 39-letni Ljubljančan.

  • Velika točka Rogaške

    V 23. krogu Prve lige Telemach, je Rogaška gostila Maribor. Slatničani so uspeli iztržiti …
  • Prva liga Telemach je nazaj!

    Nogometni navdušenci slovenskega nogometa bodo ponovno prišli na svoj račun. Po daljšem zi…
  • Zmaji odigrali dve pripravljalni tekmi

    Sobotno dogajanje so nogometaši Olimpije izkoristili za kar dve pripravljalni tekmi. Prvo …
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani do pomembnih točk

Zaostali obračun 25. kroga državnega prvenstva med Domžalami in Koprom so dobili dvakratni…