Koprčani tudi po tretji domači tekmi na Bonifiki ostajajo brez osvojene točke. Kanarčki so si po treh zaporednih zmagah okrepili načeto samozavest in po zapravljenih priložnostih vijoličastih v 34. minuti tudi povedli, potem ko je gostujoča obramba zaspala, kar je izkoristil Žibert. Gostje so izid poravnali še pred odhodom na odmor, saj je Dervišević s prostim strelom pobral pajčevino iz desnega kota. Drugi polčas ni bil tako dinamičen kot prvi, tekma pa se je znova razživela v zadnjih 20 minutah, ko je bil zaradi dveh rumenih kartonov izključen tudi Rajčević, a Ivetić ni izkoristil enajstmetrovke, saj je Handanović prebral namero bosanskega branilca. Gostje so takoj po enajstmetrovki krenili v hiter protinapad in z zadetkom Tavaresa prišli do preobrata in treh točk.


Koprčani so zapretili že v drugi minuti, ko je Štromajer skušal na bližnji vratnici zaposliti Žiberta, ki pa ni reagiral najbolje, streljal v daljši kot, a je žoga zletela mimo desne vratnice. V 13. minuti je Mejač podrl Palčiča, prosti strel z 20 metrov pa je izvedel Halilović, a je žoga po stiku z živim zidom končala v kotu. Nato so pobudo prevzeli vijoličasti in si v razmiku minute pripravili dve izredni priložnosti. V 16. minuti je s prefinjenim strelom z desne strani kazenskega prostora zapretil Ibraimi, meril v daljši kot, vendar mu je veselje preprečil okvir vrat. Že v naslednji minuti je s strelom z roba kazenskega prostora poskusil še Bohar, ki je za las zgrešil mimo desne vratnice. V 26. minuti so znova zapretili Koprčani, z roba kazenskega prostora je streljal Pučko, Rajčević pa je močan poizkus blokiral. Štajerci so odgovorili pet minut kasneje, ko je Viler poslal natančen predložek pred gol domačih, kjer je najvišje skočil novinec Biton, ki pa je s sedmih metrov meril mimo leve vratnice. Mariborčani so bili za zapravljene priložnosti kaznovani v 34. minuti, ko so Koprčani povedli. Z desne strani kazenskega prostora je podal Palčič, Mejač in Arghus pa sta pred golom Žibertu pustila preveč prostora, zato domači vezist ni imel pretiranih težav, da je z bližine pospravil v gostujočo mrežo. Šimundža je takoj po zadetku na ogrevanje poslal Vršiča in Tavaresa, v 38. minuti pa je po kotu, s strelom iz obrat, poizkušal še Rajčević, a meril preko vrat Radoševića. Mariborčani so vseeno izenačili še pred odhodom na odmor, Biton je 25 metrov od gola izsilil prekršek Halilovića, žogo si je nastavil Dervišević ter z natančnim projektilom pobral pajčevino pod stičiščem prečnika in desne vratnice. To pa ni bila zadnja priložnost dinamičnega polčasa, po kotu Štulca je ob bližnji vratnici z glavo sprožil Žibert, a je goste tokrat rešil prečnik.

Uvod drugega polčasa ni prinesel tako zanimivega nadaljevanja, saj priložnosti praktično ni bilo vse do 62. minute, ko je po kotu Rajčević z glavo streljal mimo gola. V nadaljevanju polčasa so imeli domači dve izredni priložnosti za vodstvo, obakrat pa se je s posredovanjem izkazal Handanović. V 73. minuti je po prostem strelu Gregorič, s hrbtom obrnjen proti golu, z glavo dobro streljal, a je izkušeni Handanović strel odbil. Tri minute kasneje pa so domači prišli še do lepše priložnosti, Rajčević je v kazenskem prostoru igral z roko in v razmiku treh minut prejel še drugi rumeni karton. Strel z bele točke je izvedel Ivetić, meril v spodnji levi kot gostujočih vrat, a je Handanović prebral namero domačega bočnega branilca in žogo odbil. Podobno kot v prvem polčasu, je sledila hitra kazen za zapravljene priložnosti, tokrat v obratnem položaju. Po ubranjeni enajstmetrovki so vijoličasti hitro krenili v napad, po predložku Boharja, z desne strani igrišča, pa je rezervist Tavares, ki je v igro vstopil dve minuti pred tem, z glavo žogo spravil mimo vratarja Radoševića. Handanović se je izkazal tudi v prvi minuti sodniškega podaljška, ko je Štulac iz prostega strela meril v levi kot mariborskih vrat, a je Ljubljančan s panterskim posredovanjem preprečil izenačenje. Kanarčki so v izdihljajih srečanja pritisnili proti vratom gostov, a si resnejših priložnosti niso uspeli pripraviti.

Foto: Nicky Kristl

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…